Koken uit de voorraadkast – Corona

Koken uit de voorraadkast? Dat is niet zo moeilijk. In dit artikel vertel ik een aantal handig trucs die je kunt toepassen als je geen zin hebt om naar de winkel te gaan. Ook handig tijdens deze periode rondom het coronavirus. Benieuwd? Lees dan gezellig mee!

Dit artikel schrijf ik niet vanwege het coronavirus, maar het bracht me natuurlijk wel op een idee. 😉 In ons keukenkastje en vriezer ligt altijd wel iets extra’s omdat ik me dan goed kan redden op een drukke dag of als ik geen zin heb om te koken. Ook is het handig als je de boodschappen langer wilt uitstellen.

Koken uit de voorraadkast

Dit moet je in de voorraadkast bewaren!

  • Gezeefde tomaten ( gebruik als saus voor een pasta.)
  • Blikjes tomatenpuree
  • Tomatenblokjes
  • Rode en groene pesto
  • Pasta, rijst, risotto en gnocchi
  • Potten groente zoals: boontjes, champignons, mais, ananas, doperwten enz.
  • Tonijn/knakworst/rookworst/spekjes
  • Bouillonblokjes (ideaal als je soepen en andere gerechten smaak wilt geven!)
  • Zongedroogde tomaten ( voor soepen of salades)
  • Mix voor pannenkoeken
  • Kokosmelk 
  • Kruidenmixen zoals: macaroni, nasi/bami, noodles enz.
  • Olijven 
  • Appelmoes

Deze recepten kun je maken tijdens de quarantaine

Je kunt natuurlijk patat of een pizza pakken uit de vriezer, maar ik denk dat je dat na een week wel zat bent. 😉 Hieronder kun je een aantal recepten vinden die je prima kunt maken met producten uit de voorraadkast.

1. Tomatenrisotto met chorizo

Klik hier om het oorspronkelijke recept te lezen: Smaakvolle tomatenrisotto met chorizo en bosui.

Ingrediënten (aangepast) ( 2 á 3 pers.)

  • 250 gram chorizo of salami
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 potje champignons
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 200 gram risottorijst
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1,5 blokje groentebouillon + 1 liter water
  • 2 eetlepels kookroom
  • snufje peper, zout en gedroogde basilicum
Koken uit de voorraadkast

2. Ovenschotel met gnocchi

Klik hier om het oorspronkelijke recept te lezen: Gnocchi met kip en groente in tomatensaus – simpel recept

Ingrediënten (aangepast) ( 2 á 3 pers.)

  • 500 gram gnocchi
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • handje pijnboompitten
  • 2 grote uien
  • 1 potje champignons
  • 1 á 2 blikjes tonijn
  • snufje peper en zout

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl @Foodvibes.nl of Youtube?

Koken uit de voorraadkast

3. Romige risotto met champignons

Klik hier om het oorspronkelijke recept te lezen: Romige risotto met champignons en knoflook

Ingrediënten (aangepast) ( 2 á 3 pers.)

  • 500 ml kippenbouillon of groentebouillon
  • 2 potjes champignons
  • 150 gram risottorijst
  • klein handje Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels kookroom
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
Koken uit de voorraadkast

4. Maak stamppot en vries dit in!

Echt een gouden tip. Vooral op drukke dagen maak ik hier gebruik van. Ik haal in de ochtend een bakje uit de vriezer zodat het de hele dag rustig kan ontdooien. Vervolgens hoef ik het dan in de avond alleen nog maar op te warmen en kan ik eten.

Je kunt de onderstaande stamppotten heel goed invriezen.

  • Andijviestamppot 
  • Stamppot Hutspot 
  • Stamppot boerenkool
Voorraad andijviestamppot

5. Volle en romige aspergesoep

Klik hier om het oorspronkelijke recept te lezen: Volle en romige aspergesoep met ei en ham

Ingrediënten (aangepast) ( 2 á 3 pers.)

  • 1 grote rode ui
  • 1 (groot) teentje knoflook
  • 3 potten witte asperges (nettogewicht 990 gram)
  • 2 blokjes kippenbouillon of groentebouillon
  • +/- 150 ml ongeklopte slagroom
  • snufje peper en gedroogde peterselie
  • 80 gram bloem
  • 70 gram boter
  • 850 ml water
Koken uit de voorraadkast
Serveren met een afbakbroodje en je hebt een heerlijke maaltijd.

Dit is handig om te bewaren in de vriezer!

Naast de bovenstaande tips is het natuurlijk ook handig om een aantal producten in de vriezer te bewaren. Zo kun je het koken uit de voorraadkast nog makkelijker maken! Denk maar eens aan de onderstaande ideeën.

  • Gehakt, kip, vis. (zó heb je altijd vlees in huis)
  • Groente uit de diepvries. (spinazie, groentemixen, broccoliroosjes, diepvries fruit enz.)
  • Frietjes, rösti, aardappelkroketjes (zo heb je altijd iets van aardappel in huis)
  • Brood.
  • Kliekjes

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Koken uit de voorraadkast

Hopelijk heb je wat aan de bovenstaande tips gehad. Mocht er nog iets ontbreken, laat het dan weten in een reactie! 🙂 Koken uit de voorraadkast, doe jij het wel eens?

Liefs
x

Join the Conversation

  1. Weet je dat ik nooit geweten hebt dat je stamppot kunt invriezen? Je brengt me wel op een idee, want het is echt al tijden geleden dat wij eens een stamppotje gegeten hebben en ik vind het altijd erg lekker.

    1. Bedankt voor de reactie! Wat leuk om te lezen dat je inspiratie hebt gekregen. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close