Romige risotto met champignons en knoflook

Het is weer tijd om een mega lekker recept met jullie te delen, namelijk deze romige risotto met champignons en knoflook. Super makkelijk om te maken voor wanneer je een keertje geen zin hebt om uitgebreid te koken. Een smaakvol gerecht en is zeker het proberen waard.

Ingrediënten

  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 doosje champignons
  • 150 gram risottorijst
  • klein handje Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels kookroom
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • handje rucola

Maak als eerste de kippenbouillon en doe het vuur uit als de bouillon klaar is. Begin nu met het snijden van de ui en bak deze in een diepe pan. Als de ui glazig begint te worden voeg je 1 teentje geperste knoflook toe samen met de risotto.

Giet nu beetje bij beetje de bouillon bij de risotto. Elke keer als de risotto de bouillon bijna heeft opgenomen kun je weer een scheutje toevoegen en even roeren. Doe dit op laag vuur.

Snij vervolgens de champignons in plakjes en bak deze in een aparte pan. Zodra de champignons gaar zijn kun je 3 teentjes geperste knoflook toevoegen en bak je dit mee voor ongeveer 1 minuut. Doe daarna het vuur uit en laat de champignons afkoelen.

Als de risotto al het bouillon heeft opgenomen kun je de kookroom en kaas, roerend toevoegen. Mocht de risotto iets te droog zijn voeg dan nog een beetje water toe. Voeg geen extra bouillon toe want dit maakt het gerecht erg zout!

Schep de rijst op een bord en garneer met een beetje rucola.

Liefs
x

 

 

Fabienne Krol
Fabienne Krol

Find me on: Web

Delen op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Immie
    13 september 2019 / 09:26

    Hoi Fabiënne,
    Risotto is zàlig! Ik maak het zelf ook geregeld maar dan gebruik ik witte wijn in plaats van bouillon. Ik ga jouw versie zeker ook eens proberen; bedankt voor je recept!