Haar sneller laten groeien met Collageen

Droom jij van lang haar, maar groeit het niet snel genoeg? Er zijn gelukkig een aantal manieren om het haar sneller te laten groeien. Eén van de belangrijke stoffen is Collageen. Afgelopen maand heb ik elke dag collageen genomen en ik kan oprecht een groot verschil zien qua haargroei. Wil je jouw haar ook sneller laten groeien? Lees dan snel verder!

Wat is Collageen

Collageen is een belangrijk onderdeel voor ons lichaam. Het is een eiwit en wordt ook wel lijmstof van ons lichaam genoemd. Het geeft structuur aan onze nagels, haren, botten, gewrichten en spieren. Ook zorgt het voor stevigheid en elasticiteit van onze huid. Ons lichaam maakt van nature zelf collageen aan, maar na 25 jaar produceert ons lichaam steeds minder. Na 50 jaar maakt ons lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan waardoor je last kunt krijgen van rimpels, dunnere huid of een slappere huid. Het is dus ook goed voor te stellen dat spieren en gewrichten hierdoor minder soepel werken. Zoals je kunt lezen speelt collageen dus een hele belangrijke rol in ons leven.

Een collageen supplement kan niet zorgen voor een andere structuur van het haar, maar het kan wel zorgen dat het haar minder gaat uitvallen, de haargroei gaat bevorderen waardoor je een dikker bos haar kan krijgen!

Onlangs mocht ik deze pot collageen premium proberen van natuurlijkpresteren.nl. Dit product bevat gehydrolyseerd collageen met Glucosamine, vitamine C en Bosbes-Aroma.

De unieke voordelen van collageen Premium:

  • Het is een natuurlijk bosbessen extract dat zorgt voor de lekkere smaak
  • Peptan® Collageen is verkozen tot het beste collageen ter wereld
  • Een unieke formule, waarbij duurzaamheid en effectiviteit centraal staan. 

Het collageen is afkomstig van biologische, gras-gevoerde runderen. Om kraakbeen en collageen aan te maken heeft het lichaam vitamine c nodig en daarom bevat deze pot collageen ook vitamine c. Dit maakt de formule nog effectiever!

Mijn ervaring

Een aantal maanden geleden heb ik mijn haar van zwart naar blond geverfd. Hierdoor heeft mijn haar het behoorlijk zwaar gehad. Om die reden probeer ik daarom ook zo gezond mogelijk te eten want we weten allemaal dat een goede haargroei van binnenuit begint.

Omdat ik al een poosje bezig ben met mijn haar weet ik dat mijn haar per maand gemiddeld ongeveer 1 centimeter groeit. In de zomer ongeveer 1,5 centimeter. Best een goede prestatie, maar ik was benieuwd of dit proces nog iets sneller kan en daarom gaf ik collageen een kans!

Collageen is voor dagelijks gebruik en kun je oplossen in water of sap. 1 schepje bevat 7,8 gram. Ik vind het zelf heel prettig om het collageen in de middag tijdens mijn lunch op te lossen in een glas water. De heerlijke smaak van bosbessen is goed te proeven en is absoluut niet storend. Het drankje proeft niet zoet en is vrij neutraal, heel fijn!

Conclusie: haar sneller laten groeien met Collageen

In de onderstaande collage is duidelijk een groot verschil te zien. Mijn haar is in 1 maand 2.5 centimeter gegroeid. Meer dan mijn haar eerst deed toen ik nog geen collageen nam. Een super goede prestatie dus!

Verder lijkt het alsof mijn haar iets voller voelt bij de aanzet en mijn nagels wat harder zijn. Ik kan verder geen bijzonderheden zien wat betreft mijn huid. Voor meer resultaat zou je collageen langer moeten gebruiken. Dit staat ook aangegeven op de website.

Mijn ervaring is heel positief zoals je kunt lezen. Ik zou collageen daarom ook zeker aanraden!

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Liefs
x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close