Volle en romige aspergesoep met ei en ham

Verse aspergesoep is helemaal niet moeilijk om te maken, het kost alleen een beetje tijd om te bereiden. Een romige en dikke aspergesoep die vol van smaak is, maak je zo! Lees je mee?

aspergesoep

Ingrediënten ( 2 pers.)

  • 1 grote rode ui
  • 1 (groot) teentje knoflook
  • 3 potten witte asperges (nettogewicht 990 gram)
  • 2 blokjes kippenbouillon of groentebouillon
  • +/- 150 ml ongeklopte slagroom
  • snufje peper en peterselie
  • 80 gram bloem
  • 70 gram boter
  • 850 ml water
  • 2 eieren en ham naar keuze (optioneel)

Tip: je kunt kiezen om de soep met verse asperges te maken, maar asperges uit een potje kan ook prima en is net zo lekker!

Bereidingswijze

Vul een maatbeker met 850 ml water en doe hier de bouillon in. Zo kan de bouillon alvast oplossen in het water. Snipper de ui en bak deze met de 70 gram boter in een soeppan. Voeg na ongeveer 5 minuten de geperste knoflook toe en bak dit 1 minuut mee.

aspergesoep

Zijn de ui en knoflook gebakken? Roer dan de bloem door het mengsel tot een roux. Laat de roux ongeveer 5 minuten op laag vuur bakken en garen.

Voeg nu beetje bij beetje de opgeloste bouillon toe en blijf ondertussen roeren. Als het mengsel al het vocht heeft opgenomen, dan kun je nog een scheutje toevoegen. Herhaal dit proces tot de bouillon op is en roer dan de slagroom door de soep.

Belangrijk: blijf roeren, anders krijg je klontjes. 😉

aspergesoep

Laat de asperges uitlekken en roer de gesneden stukken asperges door de soep. Hou een paar stukken asperges over.

Pureer de soep nu tot een mooie gladde massa en breng verder op smaak met een snufje peper en peterselie.

asperges

Garneer de soep met gesneden plakjes ham, de rest van de asperges en een versnipperd gekookt eitje.

Wil je de soep liever vegetarisch maken? Gebruik dan groentebouillon.

ham

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Eet smakelijk!

Liefs
x

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments

  1. 15 mei 2020 / 15:16

    Als jij een eigen kookboek zou uitbrengen, zou ik hem gelijk kopen haha! Het lijkt mij oprecht weer heel lekker en het ziet er mooi opgemaakt uit!

    • 15 mei 2020 / 15:27

      Stiekem is dat wel een beetje een droom haha! Dank voor je lieve complimenten.

  2. 15 mei 2020 / 16:46

    Het ziet er allemaal terug superlekker uit ! En je foto’s zijn echt TOP !

  3. 16 mei 2020 / 22:43

    Oehh ziet er super lekker uit!
    Binnenkort ook maar eens aspergesoep maken ♡

  4. 16 mei 2020 / 22:47

    Oeh roux maken vind ik altijd zo’n grote uitdaging haha. Het ziet er in ieder geval weer heel lekker uit 🙂 En als je asperges uit potten gebruikt ook nog lekker budgetproof volgens mij!

    • 17 mei 2020 / 10:26

      De soep is echt heel lekker! De asperges uit potten zijn inderdaad een stukje goedkoper dan vers. 🙂

Secured By miniOrange