Steeds meer vegetarisch eten (tips)

Een paar jaar geleden at ik bij elke avondmaal een stuk vlees of vis. Destijds vond ik dit heel normaal en ook gewoon super lekker als echte vleesliefhebber! Toch heb ik vorig jaar gemerkt dat het helemaal niet erg is om eens een dagje zonder vlees te leven.

Helemaal vegetarisch worden, dat hoeft van mij niet, want ook ik hou van een kroket of een gehaktbal! Een stuk minder vlees eten vind ik echter prima en bevalt goed als je dit combineert met de juiste gerechten. In dit artikel geef ik een aantal tips, om te minderen met vlees. Mocht je benieuwd zijn, scrol dan naar onderen!

Steeds meer vegetarisch eten (tips)

Kies de juiste gerechten!

Wanneer je kiest voor de juiste en smaakvolle vegetarische gerechten, is het minderen van vlees al een stuk makkelijker. Op mijn blog plaats ik af en toe gerechten zonder vlees, die echt de moeite waard zijn om te maken.

Steeds meer vegetarisch eten (tips)

Zelfs mijn partner is dol op de onderstaande gerechten, terwijl juist hij een echte vleeseter is. Hieronder een overzicht:

 1. Koude pastasalade met bladspinazie en ricotta
 2. Rijst met gestampte broccoli en kaas
 3. Spinazie ei met spekreepjes en feta (maak deze zonder spekjes, een heerlijk en vullend gerecht!)
 4. Tortellini met Parmezaanse kaas en pesto
ortellini met parmezaanse kaas en pesto (vegetarisch)

Vleesvervangers kunnen echt lekker zijn

De Albert Heijn en de Jumbo hebben een groot assortiment vleesvervangers. De Aldi en de Lidl ook, maar dit assortiment is veel kleiner. Persoonlijk vind ik niet alles even lekker, maar bepaalde producten gebruik ik graag! Je kunt bijvoorbeeld vegetarisch gehakt door de spaghettisaus doen of kiezen voor vegetarische blokjes kip door de kip tandoori.

Steeds meer vegetarisch eten (tips)

Door de smaak en kruiden van deze saus, proef je bijna geen verschil! Hieronder een lijstje van mijn favoriete vleesvervangers:

 1. Kaas Schnitzel
 2. Spinazie-Kaas Rondo
 3. Shoarma reepjes (vullen in een shoarma broodje en knoflooksaus!)
 4. Zigeuner Schnitzel
 5. Crispy Sticks met Chili
 6. Stukjes kip (deze kun je ook op smaak brengen met kruidenmix voor kip.
 7. Kruimig Gehakt 

Koop het juiste vlees

Beter en verantwoord vlees is duurder dan vlees dat in grote partijen wordt gemaakt. Kijk bijvoorbeeld eens voor biologisch vlees of vlees dat een slager verkoopt. Deze dieren hebben vaak een veel beter leven gehad dan de dieren die in de supermarkt belanden! Zo hoef je je ook niet schuldig te voelen over het dierenleed.

Steeds meer vegetarisch eten (tips)

Doe veel inspiratie op en experimenteer met eten!

Minder vlees eten moet leuk blijven en daarom is afwisseling super belangrijk. Koop een vegetarisch kookboek en probeer eens per week een recept zonder vlees. Er zijn mega veel recepten te vinden, ook op het internet. Door veel afwisseling is vegetarisch eten echt niet saai, zoals sommige van jullie misschien denken.

Steeds meer vegetarisch eten (tips)

Ga jij het ook proberen voor dier, klimaat en milieu?

Liefs
x

P.s. volg jij me al?
Instagram @enjoyyourownbeauty.nl

Join the Conversation

 1. Oh dit is herkenbaar. Vroeger vond ik het hele idee van vegetarisch niets voor mij/ons. Maar tegenwoordig eten we hier regelmatig gerechten zonder vlees. Ik kan niet zeggen iedere week, maar ik probeer er wel meer op te letten. Leuke tips en ideeën! Daar kan ik weer wat mee 🙂

  1. Wat leuk om te lezen en zo herkenbaar! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close