Spinazie-omelet

Een spinazie-omelet is super simpel om te maken en ook nog eens lekker! Het vult mega goed en daarom is het ook echt geschikt als avondmaaltijd. Lees je mee?

Wat heb je nodig: (2 pers.)

  • 3 grote aardappels
  • 2 uien
  • 1 pak diepvries spinazie (400 +/- gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 á 4 eieren
  • Scheutje boter of olie
  • ovenbroodje of gewoon brood
  • snufje peper en zout

Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes. Bak ze daarna circa 15 min in een pan. Voeg daarna de gesnipperde ui toe en bak mee tot de ui glazig wordt. Draai daarna het vuur uit en laat het eventjes afkoelen.

Doe de spinazie in een pannetje en laat deze ontdooien. Zodra de spinazie klaar is, voeg je de geperste knoflook toe. Roer door de spinazie en draai daarna het vuur uit.

Klop de eieren los in een kom en doe er een scheutje peper en zout bij. Voeg daarna de aardappel, ui en spinazie toe en klop alles goed door.

Is je mengsel iets te dik? Gebruik dan nog één ei.

Schep het eimengsel in een koekenpan en bak deze beide kanten in enkele minuten gaar. Draai het vuur uit als het ei mooi bruin is gebakken.

Leg een stuk ei op je broodje en strooi er nog een beetje zout over.

In het weekend maak ik graag dit spinazie-omelet, ook lekker op een druilerige dag!

Wat is jouw favoriete omelet?

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments

  1. Anubhuti
    2 december 2017 / 13:43

    Hi

    I read your tweet about blog and I thought I’d checkout your website. Well done enjoyyourownbeauty.
    I am sure you will also like my blog http://www.senseiteve.com too.

    • enjoyyourownbeauty
      Auteur
      3 december 2017 / 11:52

      Thank you Anubhuti!

  2. 7 december 2017 / 14:09

    Oehh ik houd van spinazie, dit was vroeger als kind al mijn lievelingseten.
    Ik zou dit recept denk ik eerder als zware lunch eten dan als avondeten denk ik, misschien door het broodje haha.

Secured By miniOrange