Vandaag is het weer de eerste dag van de maand en dat betekend een nieuw recept! Dit keer laat ik je kennis maken met een spinazie ei. Het toffe hieraan is dat je geheel je eigen draai kunt geven aan dit recept.

Wat heb je nodig:

  • 5 aardappels
  • 2 uien
  • 1 doosje champignons
  • 1 pak diepvries spinazie (500 +/- gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eieren
  • 1 pakje feta kaas
  • 1 pakje spekreepjes
  • bak en braad boter / margarine
  • pistolets of andere ovenbroodjes
  • peper
  • zout

Snij als eerste de aardappels in kleine blokjes en bak ze daarna in de pan.

Wanneer de aardappels een beetje zacht zijn geworden, voeg je de ui toe en bak je dit mee tot dat de uitjes mooi glazig worden. Daarna bak je de champignons kort mee.

Tip: bak de champignons niet te lang mee omdat je later de vulling, het ei ook nog bakt.

Wanneer je alles goed hebt gebakken kun je dit even laten afkoelen. Pak nu een andere pan en doe hier de spinazie in. Wanneer de spinazieblokjes zijn gesmolten, pers je één teentje knoflook uit en roer je dit door de spinazie.

Bak intussen de spekjes gaar.

Nu gaan we het ei maken! Klop 5 eieren los in een kom en doe er op gevoel een beetje peper en zout bij. Dit geeft het ei net wat meer smaak. Klop nu het ei mengsel los en voeg hierbij de aardappelblokjes met champignons en ui toe.

Roer dit alles even goed door elkaar en voeg de spinazie ook toe. Roer daarna weer. Mocht het mengsel wat te dik zijn voeg dan gewoon nog een eitje toe!

Nu is je eimengsel helemaal klaar en ready om te bakken! Doe ondertussen de ovenbroodjes nog even in de oven zodat het tegelijk klaar is met het ei.

Pak een beetje boter en laat dit smelten in de koekenpan. Voeg vervolgens wat ei toe in de pan en laat dit even bakken. Ik doet dit met een soeplepel, ongeveer 2 scheppen.

Nu het ei klaar is en de ovenbroodjes ook, hoef je alleen nog maar wat ei tussen het broodje te doen. Doe vervolgens de spekjes en de griekse feta kaas er tussen en vollá je lekkere broodje is klaar!

Zoals ik al zei kun je dit recept geheel naar eigen idee maken. Er zijn vele mogelijkheden.

Ik ben benieuwd wat jij hiervan vindt.

Wat is jouw lievelings eten?

Liefs

x

4 reacties “Spinazie ei met spekreepjes en feta”

  1. Oehh ik houd van spinazie, dit was vroeger als kind al mijn lievelingseten.
    Ik zou dit recept denk ik eerder als zware lunch eten dan als avondeten denk ik, misschien door het broodje haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *