5 Tips om minder vlees te eten

In dit artikel geef ik 5 tips om minder vlees te eten. Ik ga je natuurlijk niet vertellen dat je vegetarisch moet worden, integendeel, want zelf ben ik ook een vleesliefhebber haha. Toch kan het geen kwaad om iets te minderen. Wist je dat het zelfs je gezondheid ten goede kan komen?

Ondanks dat ik een vleesliefhebber ben probeer ik regelmatig een dagje zonder vlees te leven. Of ik het mis? Nee! Daarnaast is het ook echt een goede manier om nieuwe gerechten te ontdekken. Hieronder vind je een aantal handige tips die je kunt toepassen, als het je leuk lijkt!

1.Bepaal je eigen tempo

Bestaat je broodbeleg altijd uit vlees? Dan is dit wellicht een optie om eens te veranderen. Je hoeft niet gelijk een stuk vlees te missen bij het avondeten, maar als je toch iets wilt minderen, zou dit een goede optie kunnen zijn. Wist je dat Heinz sandwich spread tomaat lekker is met schijfjes komkommer of kaas op je boterham? Of hummus op crackers (pikant) met plakjes avocado? #nospon

Wist je dat er een pagina op mijn blog is, waar ik vegetarische gerechten post? Klik hier als je benieuwd bent: Vegetarisch

5 Tips om minder vlees te eten

2. Halveer de porties vlees

Maak je bijvoorbeeld spaghetti en gooi je daar standaard 500 gram gehakt door? Probeer het dan eens te halveren. 350 of 200 gram is echt prima te doen, waarschijnlijk proef je het verschil niet eens. 😉

3. Vleesvervangers kunnen echt lekker zijn!

Tegenwoordig zijn vleesvervangers echt heel goed. Met de juiste combinatie en kruiden van een gerecht kun je een maaltijd onwijs goed vegetarisch maken. Denk maar eens aan kip tandoori met vega kipstukjes of rijst met broccolisaus en vega kipstukjes. Super lekker! Het laatste recept kun je vinden op mijn blog. Ook de risotto is een echte aanrader.

5 Tips om minder vlees te eten

4. Koop eerlijk vlees

Beter en verantwoord vlees is duurder dan vlees dat in grote partijen wordt gemaakt. Kijk bijvoorbeeld eens voor biologisch vlees of vlees dat een slager verkoopt. Deze dieren hebben vaak een veel beter leven gehad dan de dieren die in de supermarkt belanden! Zo hoef je je ook niet schuldig te voelen over het dierenleed.

5 Tips om minder vlees te eten

5. Waarom wil jij minder vlees eten?

Wat is de reden dat je minder vlees wilt eten? Dit kan verschillende redenen hebben zoals: Dierenleed? Milieu? Om hart en vaatziekte te verminderen? Een belangrijke vraag om jezelf te stellen als dit onderwerp je interesseert. 🙂

Mijn ervaring

Zelf vind ik het belangrijk om bewust met eten om te gaan. Niet alleen met vitamines of vetten, maar ook dier en welzijn. Het geeft mij een prettig gevoel om een dagje geen vlees te eten of een vleesvervanger te gebruiken door het avondeten.

De onderstaande maaltijd is een vegetarische pastasalade met vegan crispy chicken. Onwijs lekker en door de juiste smaakcombinatie, mis ik het vlees echt niet!

Meer weekmenu’s lezen?

5 Tips om minder vlees te eten

Hopelijk heb je wat aan dit artikel gehad: 5 Tips om minder vlees te eten! Zou jij willen minderen met vlees?

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl @Foodvibes of Youtube?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close