Photo-Plog Mei 2020: Baby cavia’s, bloggen en een nieuwe kooi bouwen

Goedemorgen! Het is weer tijd voor een nieuwe update. Afgelopen maand zijn er een aantal leuke dingen gebeurd die ik graag met jullie wil delen. Wat heb jij uitgespookt en wat waren jouw hoogtepunten? Lees je gezellig mee?

Laten we beginnen bij de eerste week. Snuffie, onze nieuwe cavia kwam niet meer in haar hokje. Ik grapte: ze lijkt wel zwanger, we voeren haar echt te veel!

Een paar dagen later nam ik Snuffie op schoot en tot onze grote verbazing was ze echt zwanger. De jongen kon je al duidelijk voelen.

De cavia’s zijn inmiddels geboren, 2 meisjes en 1 jongetje, hoera! De bruine cavia is trouwens het mannetje.

cavia
Hier drinken ze melk bij de moeder.

Dezelfde week was ik ook bezig met Pinterest. Een leuk platform waar je echt wat aan kan hebben als bedrijf of blogger. Tijd om een dagje op onderzoek uit te gaan.

cavia

Vrijdag was een typische dag dat ik lekker aan het knallen was voor mijn blog. Ik had die dag veel nieuwe content getikt en trakteerde mezelf op een heerlijke lunch. Een broodje tonijn met avocado en een verse tomatensoep.

Klik hieronder om de recepten te lezen:

Ook had ik deze maand weer leuke samenwerkingen! Ik ontving een prachtig armbandje van kaya sieraden en een canvas schilderij van mijn auto.

canvas

Het weekend kwam familie langs, uiteraard op gepaste afstand. We hebben heerlijk gekletst, geborreld en genoten van het prachtige weer!

weekmenu

Zondag kwamen Daniel en ik op het idee om een caviakooi te bouwen. In eerste instantie was het niet de bedoeling om de kleintjes te houden, maarja ze zijn toch wel echt heel schattig haha!

We sloten de zondag af met zelfgemaakte sushi en uiteraard een wijntje. #genieten

Misschien heb je het gelezen in de vorige Photo-Plog April 2020, maar ook deze maand zijn we nog bezig geweest met onze tuin. We hebben o.a. graszaad gezaaid en het padje in de tuin gevuld met grind.

We zijn zo blij met het resultaat en het is natuurlijk nu ook veel leuker om lekker in de tuin te zitten. 🙂

De rest van de week was ik weer druk bezig met het schrijven van nieuwe artikels en het bijwerken van de administratie. Naast mijn blog moest natuurlijk ook het huishouden worden gedaan, verder niet heel spectaculair.

cavia

Tussen alle klusjes door probeer ik ook twee keer in de week te sporten. Tot nu toe gaat dit prima en vind ik het zelfs leuk. #wonderbovenwonder.

Deze post had ik trouwens de afgelopen dagen geplaatst op Instagram. Omdat ik oprecht zo enthousiast ben over deze lijn, deel ik het hier nog een keertje. Wie weet vind jij dit ook leuk. 🙂

Aan het einde van de maand was de caviakooi klaar. Het was even spannend of ze op het trappetje naar de tweede verdieping zouden gaan, maar dit is gelukt, yay!

cavia

Ze rennen van onder naar boven, echt heel leuk om te zien! Dit komt natuurlijk ook omdat we bepaalde trucjes hebben bedacht haha. We leggen bijvoorbeeld het hooi op de tweede verdieping zodat ze er iets voor moeten doen. Niet alleen leuk om te zien, maar zo krijgt een cavia ook wat meer beweging. 😉

Houden jullie het nog wat vol met alle maatregelen? Ik merk zelf vooral dat ik de kleine dingetjes mis zoals even relaxt winkelen, terrasjes pakken, een bioscoop bezoeken of lekker ergens een hapje eten.

cavia

Ondanks dat deze (luxe) dingen niet kunnen, probeer ik lekker thuis te genieten van onze mooie tuin met een goed boek, in het zonnetje. #stayhome

cavia

Tot de volgende maand!

Liefs
X

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl of @Foodvibes.nl ?

Join the Conversation

  1. Die cavia’s zijn echt heel schattig en wat een geweldige kooi hebben jullie voor ze gebouwd. Heel tof!

  2. Die baby cavia’s zijn echt te schattig <3 Ik smelt. Ik weet niet of ik er overheen heen gelezen, maar gaan jullie ze allemaal houden? Dat nieuwe hok is wel echt heel mooi geworden.

  3. Wat super lekker om te zien, zelf heb ik niet echt van het weer kunnen genieten en zit ik nog steeds iedere dag aan de pijnstillers.. ach hopelijk weet ik 18 juni weer wat meer. Verder is die lichte cavia echt mega schattig.. en wat leuk dat jullie zo’n hok hebben gebouwd! Ziet er goed uit, net als jullie grind pad, wat tof gedaan zeg!

  4. Oh neen, zoveel leuks in 1 post ! Die baby cavia’s zijn echt mega schattig, zou er direct ook eentje willen. En het huisje dat jullie ervoor gemaakt hebben, is ook heel knap gedaan. En voor de rest ziet je week er altijd leuk gevuld uit ! Ohhh dat wandelpadje in je tuintje is natuurlijk ook heel mooi !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close