Blog inspiratie nodig? Deze tips gaan jou helpen!

Inmiddels bestaat mijn blog alweer 3 jaar en ook ik heb helaas wel eens zonder inspiratie gezeten. Toch verschijnen er minimaal 4 artikels in de week. Benieuwd hoe ik dit doe? Lees dan snel verder!

Schrijf je ideeën meteen op

Het komt vaak voor dat ik lekker lig te relaxen en dat er ineens een nieuw idee door mijn hoofd spookt. Gek genoeg denk ik dan niet eens aan mijn blog, maar juist op zulke (rust) momenten komen de nieuwe ideeën. Noteer het gelijk op je telefoon of kladblokje, zodat je het weer los kunt laten.

Gebruik oude artikelen

Als je net als ik veel artikelen post, raken de oude artikels een beetje verdwenen. Zonde wat ook daar heb ik destijds veel tijd in gestoken. Maak bijvoorbeeld eens een artikel met een opsomming van je (oude) favoriete posts.

Vaste rubrieken

Sinds ik met vaste rubrieken werk, kan ik oprecht zeggen dat ik er dol op ben! Dankzij vaste rubrieken kun je makkelijker een maandplanning vullen. Een voorbeeld van mijn vaste rubrieken zijn mijn weekmenu’s, één keer in de week een recept en een maandelijkse photo-plog. Dit vind ik stiekem, op dit moment ook de leukste artikels om te schrijven. 😉

Hieronder een aantal handige voorbeelden van vaste rubrieken:

 • Favorieten van de afgelopen maand
 • Eetdagboek
 • Boodschappen Shoplog
 • Wekelijks artikel met foto’s van de afgelopen week
 • Persoonlijke updates
 • Een maandelijkse update over je favoriete films, boeken of elders.
blog inspiratie

Ga ontspannen

Misschien klinkt dit een beetje gek, juist omdat je content wilt creëren. Soms is het beter om een stapje terug te doen zodat je daarna weer vooruit kunt gaan. Blijf vooral niet achter de computer hangen met een druk dat je iets MOET bedenken. Ga wat anders doen, verwen jezelf met een lekker maskertje, ga wat leuks doen met vriendinnen etc. Wedden dat je daarna weer wat leuks kunt bedenken?

Lees andere blogs

Met deze titel bedoel ik natuurlijk niet dat je blogs van anderen moet gaan stelen. :p Vaak krijg je door het lezen van andere blogs weer inspiratie. Daarnaast is het ook een toffe manier om community op te bouwen.

Zelf heb ik een mapje op mijn telefoon met mijn favoriete bloggers. Als ik zin heb klik ik dit mapje aan en ga ik lekker lezen. Eén van mijn favoriete bloggers is Bij Zus.

blog inspiraite

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad. Laat vooral weten in de comments als jij nog meer tips hebt om blog inspiratie te krijgen.

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl @Foodvibes.nl of Youtube?

Join the Conversation

 1. Tof artikel met fijne tips! Ik maak zelf altijd concepten in WordPress met alleen een titel. Dan kan ik later als ik er tijd voor heb, het gehele artikel schrijven.

  1. Oeeh! Dit is natuurlijk ook een hele goede tip. 🙂

 2. Ik sluit me er helemaal bij aan, dit zijn de ideale tips als je even vast loopt. De boel even loslaten en dan weer oppakken, soms heel lastig, maar het wil wel werken. Dankjewel voor het mooie compliment en het is geheel wederzijds!

 3. Ik zit eigenlijk zelden zonder inspiratie, gelukkig maar;) Ik denk dat het als blogger vooral belangrijk is dat je over onderwerpen schrijft die je echt leuk vind, dan blijft het bloggen vaak ook leuk en zit je nooit zonder ‘schrijfstof’ 😉

 4. Wat een handige tips! Ik zit eigenlijk vrijwel nooit zonder inspiratie. Ik heb zoveel mooie producten liggen die ik wil reviewen, dus dat scheelt enorm!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close