Tips: how to make Instagram foto’s van jezelf

Selfies maken kunnen we allemaal maar wanneer je zelf, helemaal op de foto wil staan wordt het vaak een ander verhaal. In dit artikel vertel ik mijn tips, hoe jij jezelf leuk op de foto krijgt. Nieuwsgierig, scroll dan eventjes naar onderen!

Tip 1:
Kies een mooie dag uit voor het maken van foto’s en trek er samen met een vriendin/vriend op uit. Voor het maken van foto’s is het belangrijk dat je wat helder weer hebt maar dit hoeft echt geen zomerse blauwe lucht te zijn! Met een licht bewolkte dag schiet je vaak de mooiste foto’s omdat je zo geen last hebt van tegenlicht.

Tip 2:
Belangrijk is om een goede camera te gebruiken dit kan met een compact, of spiegelreflex camera, maar ook gewoon met je telefoon! Ik gebruik eigenlijk altijd mijn telefoon voor mijn Instagram. Heeft jouw camera een slechtere kwaliteit dan die van je vriendin? Vraag dan of je haar telefoon mag gebruiken.

Mocht je het leuk vinden om mij op Instagram te volgen klik dan even hier!

Tip 3:
Kies een leuke plaats of stad en ga als je een auto hebt, lekker op pad. Mijn tip is om deze plekjes niet van te voren uit te zoeken want soms zie je iets veel leukers! Bekijk van te voren foto’s op Instagram van andere mensen en gebruik de zoekfunctie met hashtags. Zo kun je veel inspiratie op doen.

Tip 5:
Waarschijnlijk staart iedereen jou aan wanneer je buiten aan het poseren bent maar hier moet je je niks van aantrekken. Jij wilt een mooie foto so get it! Laat iedereen lekker kijken en doe gewoon jouw ding!

Tip 6:
Wanneer je net zoals ik een blog hebt of gewoon je Instagram met mooie plaatjes wilt vullen neem dan meerdere outfits mee. Neem een tas mee en stop daar een aantal makkelijke shirtjes in die je buiten kunt verwisselen. Zo lijkt het net of de foto’s op verschillende momenten zijn genomen!

Tip 7:
Toen ik begon met het maken van dit soort foto’s vond ik het lastig om te poseren want eerlijk is eerlijk, alleen maar geposeerde foto’s zijn niet leuk. Ik heb liever een spontane en gekke foto. Mijn tip voor jullie tijdens het shooten is om wat te frummelen aan je haar, jas, mouw of broek. Het klinkt gek maar doordat je gaat friemelen aan je eigen kleding krijg je vaak de ‘natuurlijke’ foto’s zonder dat je echt geposeerd staat.

Mocht het niet lukken zet dan wat muziek op, muziek werkt bij mij echt altijd!

Tip 8:
De persoon die de foto’s maakt bijv. met een telefoon kan het beste tijdens de shoot gewoon ‘doorklikken’. Doordat je snel achter elkaar de foto’s maakt en de ander bewegingen ‘poseert’ krijg je juist de spontane foto’s. Deze tip zou ik zeker gebruiken want ik durf dan te wedden dat er altijd een leuke foto tussen zit!

Tip 9:
Soms zie je een leuk plekje maar krijg je daar niet de ‘mooie’ foto. Wanneer het niet lukt om de juiste foto te krijgen, kun je beter op zoek gaan naar een ander plekje.  Mocht je zijn uitgeposeerd bekijk dan eventjes de Instagram van bekende mensen die jij volgt. Op die manier krijg je vast weer inspiratie!

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben gehad en ik ben benieuwd hoe jullie zo iets doen! Laat het weten in een berichtje hieronder.

Liefs
x

 

 

Join the Conversation

  1. Super leuke post! Ik wil ook meer foto’s van mijzelf, maar voel mij dan bezwaard om hier vriendinnen speciaal voor te vragen. Wel heb ik een statief dat ik meer wil gaan gebruiken, zodat ik meer foto’s kan maken waar ik zelf helemaal op sta (in plaats van een selfie).

    Liefs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close