Mijn fotografie tips, net dat beetje meer!

Vind jij het net als ik leuk om foto´s te maken? Dan wil ik graag mijn tips met jou delen op het gebied van fotografie. Ongeveer 4 jaar geleden kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera, wat een aankoop zeg! Ik was helemaal enthousiast en ging er regelmatig met mijn camera op uit, om wat mooie plaatjes te schieten. Ben je benieuwd hoe ik mijn foto’s neem? Lees dan mijn artikel even door.

Daglicht
Natuurlijk hoef je niet gelijk een dure camera aan te schaffen om wat mooie plaatjes te schieten, dit kan ook prima met een telefoon. De belangrijkste tip die ik je als eerste wil geven is, zorg voor goed licht! Licht is een echte must have voor een perfect shot. Fotografeer daarom bijvoorbeeld bij een raam, zo heb je gelijk goed daglicht!

Softbox
Mocht je net als ik een blogger zijn of het gewoon leuk vinden om producten te fotograferen dan kan het nog wel eens lastig zijn met licht. Persoonlijk heb ik best een druk leven en lang niet altijd de tijd om overdag foto’s te maken.

Mijn tip is dan ook om eens te zoeken op internet naar softboxen. Een softbox geeft prachtig licht en voorkomt lelijke schaduwen. Maarja.. eerlijk is eerlijk, softboxen zijn niet goedkoop, maar gelukkig bestaan er genoeg YouTube filmpjes waarin men laat zien hoe jij dit eenvoudig zelf kunt maken! Met een softbox boots je daglicht na terwijl je misschien midden in de nacht jouw perfecte shot schiet, zie jij het verschil?

Touch up
Naast veel licht is het ook belangrijk om je foto een goede touch up te geven. Dit kan je doen door middel van kleine voorwerpen. Bij producten kun je bijvoorbeeld een parfum flesje op de achtergrond neerleggen of blaadjes van bloemen. Sneup eens door alle keukenkastjes en zoek dat leuke potje wat je op de achtergrond van de foto kunt zetten.

Natuurlijk kun je dit soort dingen ook doen wanneer je een portret foto van iemand maakt. Wees vooral creatief en denk niet te snel nee dit is lelijk, je weet het nooit voordat je de foto schiet.

Bovenaf
Heb je wel eens geprobeerd om je foto van bovenaf te nemen? Vooral met eten geeft dit een heel mooi effect! Strak en overzichtelijk.

Bewerken
Om je foto nog net dat beetje meer te laten stralen kies ik altijd voor een mooie bewerking. Dit geeft je foto net dat beetje meer. Er zijn zoveel verschillende bewerkingsprogramma’s, bijvoorbeeld Pickmonkey of zoek eens in de Google playstore naar een handige app! Zie hieronder een foto die ik heb genomen, zonder en met bewerking.

Zonder bewerking.

Met bewerking.

Zoals je ziet komen de kleuren nu nog mooier uit!

Nogmaals je hoeft echt niet gelijk een dure camera aan te schaffen. Fotografie blijft veel oefenen en zoals men zegt, oefening baart kunst. Ook ik ben nog elke dag aan het prutsen en ontdek nieuwe dingen. Het is vooral belangrijk dat je creatief bent, speel met achtergronden en kleine voorwerpen. Je zult al snel merken dat je nu een heel ander effect krijgt.

Zak eens door je knieën wanneer je een foto maakt of ga op een stoel staan. Wees creatief en buig jezelf eens in allerlei verschillende houdingen. Wedden dat er een mooi plaatje tussen zit?

Mocht jij nog andere tips hebben, schrijf ze dan zeker in een reactie hieronder! Good luck everyone.

Ps. volg jij mij al op social media, dat zou ik leuk vinden!

Liefs
x

enjoyyourownbeauty
enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 11 maart 2018 / 11:30

    Goede tips! Het hebben van voldoende licht is inderdaad heel belangrijk. Om inderdaad niet helemaal afhankelijk te zijn van goed daglicht gebruik ik ook softboxen. Vooral met dagen zoals vandaag zijn softboxen ideaal. Verder maak ik graag gebruik van een statief.