Zo krijg je meer bezoekers naar je website – Mijn tips!

Zo krijg je meer bezoekers naar je website. In dit artikel geef ik een aantal handige tips om meer verkeer naar jouw blog te krijgen. Er is natuurlijk niks vervelender dan een mooie website die weinig tot niet bezocht wordt. Tijd om aan de slag te gaan! Lees je gezellig mee?

Psst. Volg jij me al op Instagram? @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Youtube ?

meer bezoekers naar je website

Wees consequent met bloggen

Mijn blog bestaat inmiddels bijna 3,5 jaar. Toen ik net begon met bloggen probeerde ik 2 artikelen per week te publiceren op vaste dagen om 08:00 uur. Zo wisten mijn lezers precies wat ze van mij en mijn blog konden verwachten.

Maak je blogpost SEO proof

Misschien is SEO compleet nieuw voor jou en heb je er zelfs nog nooit van gehoord? Tijd om dit te onderzoeken!

Door een artikel SEO proof te maken zal jouw artikel veel beter gevonden worden en dat is precies wat je wilt. Zo krijg je meer bezoekers naar jouw blog.

Mooie beelden

Het schrijven van een tekst moet uiteraard van goede kwaliteit zijn, maar beelden zijn tevens zo belangrijk. Goed beeldmateriaal versterken de tekst en zijn ontzettend belangrijk! Je kunt dit misschien vergelijken met jezelf: als jij op google naar afbeeldingen gaat zoeken dan is de kans heel groot dat je op één van de mooiere afbeeldingen klikt. Wees dus uniek en creatief!

Lees je statistieken

Een hele bekende tool is Google Analytics. Koppel dit aan je website en je kunt alle statistieken goed onderzoeken. Je kunt niet alleen zien hoe goed een artikel scoort, maar ook of je blog aantrekkelijk is voor vrouwelijke of mannelijke bezoekers. Kortom: leer wat jouw bezoekers juist wel of juist niet interessant vinden.

Hieronder zie je de statistieken van 2017 toen ik mijn blog net was begonnen. Zoals je ziet had ik erg weinig bezoekers. Het is zo leuk om je blog te zien groeien. Inmiddels is mijn blog uitgegroeid tot een bedrijf.

meer bezoekers naar je website

Begin met Social Media

Wil je jouw blog echt op een hoger niveau brengen? Maak dan ook gebruik van Social Media. Instagram en Pinterest zijn goede platformen om mee te beginnen. Je kunt hier je content extra onder de aandacht brengen en zelfs delen.

Als laatste wil ik echt benadrukken dat een blog veel tijd kost. Begin het dus vooral als hobby, maar niet met de gedachten om geld te willen verdienen.

meer bezoekers naar je website

Heb jij een blog? Dan zou ik het leuk vinden om deze te bezoeken. Laat het weten in een reactie hieronder! <3

Liefs
x


Join the Conversation

  1. Amen! Het klopt helemaal wat je schrijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close