Mijn gekke trekjes

Iedereen heeft gekke trekjes of bepaalde gewoontes. In dit artikel wil ik je kennis laten maken met mijn gekke trekjes! Dingen die jullie nog niet van mij weten en wie weet doe jij ze stiekem ook wel.. lees je mee?

Chocolade
Wanneer ik een toetje eet wat een klein beetje puur is, voel ik gelijk een niesbui aankomen. Het vreemde is dat wanneer ik gewoon ‘pure’ chocolade eet ik er geen last van heb, alleen met ‘pure’ toetjes.

Muziek
Als ik muziek luister met mijn oordopjes dan kan ik geen muziek luisteren wanneer deze helemaal in de knoop zitten. Ze moeten dan toch echt eerst even uit de knoop haha. Herkenbaar?

Ochtendroutine
Je kent dit vast wel. Je wordt wakker en checkt als eerste je telefoon. vervolgens ga je douchen, eten en naar school. Wanneer je dag wat anders dan anders is, lukt niks en ben je van alles kwijt. Zo bedenk ik weleens in de ochtend: ik wil vandaag een lipstick of oorbellen dragen. Je vaste routine loopt hierdoor in de soep waardoor je alles gehaast moet doen.

Altijd één meer
Dit is echt één van mijn gekste trekjes. Wanneer iemand bijvoorbeeld wat chips in een schaal gooit, moet ik altijd één chipje meer toevoegen. Met koken heb ik dit ook vaak. Stel je moeder of vriend doet spaghetti in een pan, dan pak ik ook altijd één spaghetti stengel meer. Vraag me niet waarom, dit weet ik zelf ook niet haha!

Het achterste product pakken
Wanneer ik in een drogisterij loop en een product wil kopen, pak ik altijd het achterste flesje of potje. Zo weet je dat niemand anders dit als ‘test’ product heeft gebruikt en dat hij dus nog echt nieuw is. Doen jullie dit ook?

Eerst is het stom en dan is het geweldig
Je hoort een liedje op de radio en denkt.. wat een stom nummer, de tekst slaat nergens op en de melodie is gewoon niet leuk. Vervolgens hoor je later het liedje weer voorbij komen en denk je huh… dit is toch best leuk, en hopsa daar gaat de volume knop haha. Ik heb dit niet alleen met muziek maar ook wel met films, series, spelletjes en zelfs bij het schrijven van een blog artikel, weird he?

Notitie maken
Bij het schrijven van een notitie of simpelweg een boodschappenlijstje moet het bij mij altijd ‘perfect’ op papier staan. Wanneer ik een hoofdletter, komma of een spellingfout maak, pak ik gelijk een nieuw briefje en schrijf ik alles over. Ik ben best wel netjes als het op dit soort dingen aankomt, maar met het opruimen van mijn kamer niet.

Water in de thee
Ja ja je leest het goed, toen ik wat jonger was deed ik dit al. Een scheutje koud water bij de warme thee. Ik heb nooit geduld om te wachten tot mijn thee is afgekoeld en zo kan ik gelijk een slok nemen haha.

Op slot
Wanneer ik de auto of het huis op slot draai check ik dit altijd twee keer. Ik vergeet gewoon elke keer weer of ik dit nou wel of niet heb gedaan. Volgens mij ben ik niet de enige persoon op aarde die dit soort dingen twee keer controleert, althans dat hoop ik hehe!

Heb jij ook gekke trekjes, laat het dan weten in een comment hieronder!

Liefs
x

Join the Conversation

 1. Haha, wat grappig, ik herken er zelfs een paar van! De achterste in het schap pakken, koud water in thee doen, en nog een chipje erbij doen. Ook baal ik als ik iets op schrijf en dan maak ik een spelfout of het is lelijk gekrabbeld. Dan neem ik mij voor om het allemaal opnieuw op te schrijven.
  Met liedjes heb ik dat ook, exact hetzelfde. Alsof het moet bezinken.
  Als ik bijvoorbeeld heel zenuwachtig ben voor iets ga ik (bv. in een lift als ik alleen ben) hele rare gezichten trekken!

  1. enjoyyourownbeauty says:

   Haha leuk om te lezen! 🙂

 2. Hahaa, leuk om te lezen! Vooral het ochtendtitueel komt me wel bekend voor, hihi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close