Zo bespaar ik veel geld op mijn boodschappen

Boodschappen zijn één van de uitgaven die elke week weer terugkomen. Gelukkig bestaan er een aantal simpele manieren om toch een beetje te besparen op je boodschappen. Probeer de onderstaande tips en je zult zien dat je minder kwijt bent wanneer je een bezoekje aan de supermarkt doet! Stop het geld wat je niet hebt uitgegeven in een spaarvarken, zo kun je ook nog sparen.

 1. Ga niet naar de supermarkt als je honger hebt
  Deze tip is eigenlijk vrij logisch. Heb je wel eens gemerkt dat je veel meer lekkere dingen in je mandje gooit als je voor het eten boodschappen gaat doen? Zorg dus dat je met een gevulde maag naar de supermarkt gaat.
 2. Doe één of twee keer per week boodschappen
  Maak een boodschappenlijstje en probeer je daar aan te houden. Meestal maak ik een lijstje wat ik ongeveer wil eten voor de komende week. Deze boodschappen haal ik meestal in één keer in huis zodat er minder afleiding is om meer te kopen.
 3. Kijk ook onderaan de stellingen
  Ook supermarkten hebben trucjes. Wist je dat de duurste producten vaak op ooghoogte staan? Dit is natuurlijk bewust gedaan zodat de consument een duur product koopt. Op de onderste plank liggen vaak de huismerken of een vergelijkbaar product dat veel goedkoper is.
 4. Bewaar de restjes
  De titel zegt al genoeg. Bewaar alle restjes en wees een klein beetje creatief. Groente over? Kook wat rijst met een ei en je hebt weer een simpele en snelle maaltijd op tafel!
 5. Neem contant geld op
  Dit klinkt vast een beetje vreemd, maar wanneer je contant geld in je beurs hebt zitten voor o.a. boodschappen heb je meer inzicht in wat je uitgeeft. Als je alles pint ben je sneller geneigd om elke keer dat beetje extra te kopen.
 6. Hele groente in plaats van voorgesneden groente
  Wanneer je niet zo dol bent op koken, koop je sneller voorgesneden groente. Het is een stuk duurder en de inhoud is vaak kleiner. Verse groente zoals een krop sla of bloemkool blijft langer goed dan een zakje wat is voorgesneden. Een zakje met gesneden uien kost bijvoorbeeld €1,39 terwijl een netje uien verkrijgbaar is voor €1,09.
 7. Maak grote hoeveelheden
  Door grote hoeveelheden te maken kun je meerdere dagen eten of kun je het avondeten invriezen. Soms maak ik een flinke pan macaroni waarvan ik de helft in de vriezer stop. Het is niet alleen handig maar je voorkomt ook dat je minder snel pizza of patat koopt wanneer je geen zin hebt om te koken op een drukke dag.
 8. Let op acties
  Koop duurdere merken wanneer deze in de actie zijn. Bijvoorbeeld Knorr of Honing.

Wat zijn jullie tips om te besparen en te sparen?

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Join the Conversation

 1. Goeie tips Fabiënne!
  Ik heb er ook nog één: kook zonder pakjes en zakjes! Als je alle kruidenpotjes in een keer koopt is het best even een uitgave, maar met de meeste potjes doe ik maanden en soms zelfs wel een jaar! Terwijl de kruidenmixen toch al gauw €1,- per zakje kosten.
  Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close