Meer blogbezoekers via Pinterest – mijn tips!

Meer blogbezoekers via Pinterest, dat kan! Pinterest is een social media kanaal dat helaas flink wordt onderschat. Eerlijk is eerlijk, ook ik heb dit kanaal pas laat ontdekt. Sinds een paar maanden geleden ben ik mij gaan verdiepen in Pinterest en het is oprecht een leuk platform. Niet alleen om je blog of website te promoten, maar ook om ideeën op te doen. In dit artikel deel ik mijn tips, die echt voor verschil hebben gezorgd . Lees je gezellig mee?

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of @Youtube?

Meer blogbezoekers via Pinterest

Wat is Pinterest

Pinterest is officieel een social media kanaal, waar je leuke accounts kunt volgen, net zoals Instagram. Althans, dit denken veel mensen. Maar eigenlijk is het veel meer dan alleen maar plaatjes, het is een zoekmachine. Je kunt het vergelijken als een tweede Google, maar dan in de vorm van plaatjes.

Een account maken op Pinterest

Als webshop of bedrijf is het handig om een zakelijk account aan te maken. Dit kun je niet alleen op Pinterest doen, maar ook op Facebook en Instagram.

Zo kun je alle statistieken bekijken. Super handig dus! Kies verder voor een duidelijke profielfoto, naam en omschrijving van je account. Dan is het duidelijk wie je bent en wat je doet.

Meer blogbezoekers via Pinterest – mijn tips!

  1. Zorg dat je account op Pinterest overzichtelijk is. Dit kun je doen door borden aan te maken. Zo kun je alle posts sorteren en wordt het geen rommeltje.
  2. Een mooi design is het halve werk. Want wees eens eerlijk. Jij klikt toch ook die link aan op google die een leuke foto en titel heeft? 😉 Een handige tool om leuke designs te creëren is Canva.
  3. Zoals ik al eerder schreef kun je Pinterest vergelijken met Google. SEO is dus een belangrijk punt. Zorg dat je jouw pins een uitgebreide SEO omschrijving geeft, die relevant zijn voor de pin.
  4. Mijn laatste tip: wees actief! Dit is eigenlijk de tip, voor elk social media kanaal. Er wordt gezegd dat de gouden regel 70% repinnen is en 30% eigen pins. Of dit echt klopt, weet ik niet. Dan moet ik zelf eerst nog wat actiever worden haha!

Pinterest kan echt een goed platform zijn voor bedrijven, mits je het goed gebruikt. Het is een klusje en je moet natuurlijk niet verwachten dat je na één pin gelijk 100 blogbezoekers extra hebt, maar als je actief bent en de bovenstaande tips gebruikt, weet ik zeker dat het jouw iets verder gaat helpen. 🙂

Meer blogbezoekers via Pinterest

Heb jij Pinterest of ga je het proberen? Het lijkt me natuurlijk erg leuk om te connecten! Mijn Pinterest account is: Enjoyyourownbeauty.nl en die van jou? 😉

Succes!

Liefs
x

Join the Conversation

  1. Ik heb ook eens geprobeerd om met Canva te werken, maar ik was er niet zo goed in haha;-) Verder ben ik aardig actief op Pinterest en ik zie daar inderdaad best wat bezoekers vandaan komen. Wat ik vooral zo leuk vind aan Pinterest is dat het minder vluchtig is dan Instagram. Soms pin je een foto die een half jaar later nog steeds gepind wordt door anderen, terwijl er bij je oude(re) foto’ op Insta eigenlijk nooit meer iets gebeurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close