Kapotte poeder repareren

Heb jij wel eens meegemaakt dat je net een nieuwe poeder kocht en dat je het liet vallen? Bij mij was het een mooie gekleurde oogschaduw… wat baalde ik toen, duizend mooie gekleurde, gepigmenteerde stukjes over de vloer, bye bye pretty eyeshadow.

Ik las op internet verschillende verhalen over het repareren van een kapotte poeder. Om de proef op de som te nemen moest ik dit natuurlijk eerst zelf testen, en het werkt! Ben jij net als ik ook een pechvogel? lees dan mee en hopelijk kan dit jouw kapotte poeders redden!

Het enige wat je nodig hebt is alcohol ketonatus 96 % en een kapotte oogschaduw of iets anders. Als eerste maak je de poeder nog meer kapot dan dat hij al was. Doe dit vervolgens in een schaaltje en prak met een lepeltje of iets anders wat je fijn vind de poeder helemaal fijn.

Nu kun je beginnen met de alcohol ketonatus. Voeg een klein theelepeltje toe en roer dit door de poeder. Voeg steeds ietsje meer toe tot dat het een smeuïg papje wordt.

Als het er ongeveer zo uit ziet dan is het papje goed! Nu kun je met een lepeltje de poeder weer terug in het doosje of potje doen. Doe het dekseltje niet dicht maar laat het het 1 dag open staan, zo kan alle alcohol goed verdampen.

De volgende dag ziet de oogschaduw er zo uit. De mooie glans is nog steeds aanwezig in mijn oogschaduw.

Nu is het natuurlijk tijd om te swatchen om te zien of de poeder nog net zo gepigmenteerd is voorheen.

Ja ja.. Precies het zelfde poedertje als before! Een perfecte oplossing om kapotte poeders te repareren.

Kende jij dit trucje al?

Liefs
x

Join the Conversation

  1. Vet! Dat heb ik nog nooit gezien!!

  2. Dit is een super handig trucje, goed dat je deze deelt! Ik heb het nog nooit zelf geprobeerd maar het werkt zo te zien perfect.

  3. Het is echt zo balen als je een kapotte poeder hebt 🙁 Gelukkig is er een oplossing voor! Echt super handig dit 🙂 Liefs, Sija

  4. Ik heb laatst een van mijn mooiste highlighters laten vallen.. ik ga hem eens proberen te maken met dit trucje!

  5. Wat slim! Ik heb het ook eens gehad…balen was dat! Goede tip, die ga ik zeker onthouden!

  6. Ik heb dit (helaas) al zo vaak moeten doen!

  7. Handig dat je het zo laat zien! Ik dacht altijd dat je de poeder in het doosje kon laten zitten en daar dan een druppel alchol in het doosje druppelen. Maarja dat werkt natuurlijk niet zo goed als dit. ☺

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close