Gebruik jij het juiste mascara borsteltje?

Mascara’s heb je in vele verschillende soorten en borsteltjes. Misschien is het kiezen van de juiste mascara wel net zo moeilijk als het kiezen van de goede foundation kleur. Het borsteltje heeft een grote invloed op de wimpers, denk hierbij aan de lengte, gesepareerd of gekruld.

Gekrulde wimpers
Voor gekrulde wimpers kun je het beste een mascara kiezen met een gebogen borsteltje. Zo krullen de wimpers zich er goed omheen. De beste manier is om het borsteltje tegen de wimperaanzet te drukken en daarna in een zigzag beweging naar de puntjes te bewegen. Voor extra resultaat is het handig om altijd een wimperkrultang te gebruiken. 

Voor de onder wimpers
Misschien heb je dit zelf al eens gemerkt maar wanneer je met een dik borsteltje jouw onderwimpers meepakt zit geheid je mascara onder je oog. Daarom kun je beter een kort en fijne applicator gebruiken. Op deze manier kun je precies en op een natuurlijke manier jouw onderste wimpers meenemen.

Natuurlijke wimpers
Om een natuurlijk effect te creëren kun je het beste kiezen voor een mascara waarbij de rubberen tandjes wat verder uit elkaar staan. Deze mascara geeft geen klontjes bij het aanbrengen.

Lange wimpers
Om mooie lange wimpers te krijgen kun je het beste kiezen voor een borsteltje dat lange haren heeft. Deze mascara is ideaal voor als je van jezelf al lange en volle wimpers hebt. Zo hoef je ze alleen maar even kort aan te zetten en je hebt mooie lange wimpers.

Een plastic kammetje of plastic tandjes is dus goed om de wimpers mooi te scheiden en helpt om je wimpers te verlengen. Een gewoon borsteltje met haren geven een zachte en lichte look waarbij je wimpers mooi vol worden.

Persoonlijk hou ik juist van wat meer volume en donkere zwarte wimpers. Welk borsteltje past bij jou?

Liefs
x

Join the Conversation

  1. Ik let hier eigenlijk nooit echt op met het kiezen van een mascara. Heel handig dit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close