6 Tips om je tuin zomerklaar te maken!

Je tuin helemaal ready maken voor de zomer en lekker genieten in je eigen tuin? In dit artikel geef ik 6 tips om je tuin zomerklaar te maken. Lees je gezellig mee?

Psst. Volg jij me op Instagram? @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest.

1. Kies makkelijke planten

Is tuinieren niet helemaal je ding, maar wil je wel op een simpele manier toch je tuin een beetje leuk maken? dat kan! Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn als je voor makkelijke planten of bomen kiest. Denk bijvoorbeeld eens aan: Hortensia, Lavendel, Vlinderstruik of een Yucca Filamentosa.

2. Snoeien is bloeien

In het voorjaar snoei ik al mijn planten kort. Zo kunnen ze in de zomer weer lekker gaan bloeien. Snoei de oude takken en je zult zien dat je bloemen weer prachtig gaan bloeien!

6 Tips om je tuin zomerklaar te maken!

3. Ga voor winterharde planten

Voorheen kocht ik bloemen die ik mooi vond, maar keek ik niet naar de levensduur. Best zonde aangezien je dan elk jaar opnieuw bloemen moet kopen! Kijk bij het aanschaffen van een nieuwe plant of bloem dus op het etiket om te zien of ze winterhard zijn. Zo wordt jouw tuin extra makkelijk in onderhoud.

4. Kies hangplanten

Hangplanten zijn zo gezellig en kunnen je tuin echt gezelliger maken! Kijk eens bij het tuincentrum voor hangmanden of voor mooie bloempotten. Onwijs leuk om daar (voorjaars) plantjes in te planten zoals, Afrikaantjes, Petunia’s of Geraniums.

5. Verwijder onkruid

Tsja, niet het leukste klusje maar je tuin knapt er een stuk van op! Verwijder het onkruid en maak eventueel je terras schoon als deze groene aanslag heeft.

6. Maak het gezellig!

Vorig jaar scoorde ik een aantal goedkope tuinlampjes op zonne-energie, die het nog steeds prima doen. Het maakt je tuin net iets gezelliger. Hou je van beeldjes? Kijk dan ook eens bij een tuincentrum! Deze hebben genoeg decoratie voor je tuin. Denk maar eens aan tuinposters, lantaarntjes of wanddecoratie. Denk bijvoorbeeld maar aan een lekkere hangmat. Onlangs kwam ik de website tegen van Tropilex.com. Deze webshop verkoopt heel veel toffe producten wat de tuin nog gezelliger kan maken! Echt een aanrader om eens een kijkje te nemen bij bijvoorbeeld deze Hangmat standaard.

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Dit waren mijn 6 tips om je tuin zomerklaar te maken! Heb jij de tuin al klaar voor de zomer of heb je meer tips? Laat het weten in een reactie!

Join the Conversation

  1. Onze voor en achtertuin zijn nog niet klaar en ik kan echt niet wachten. Alles is al wel besteld, maar we hebben toch uiteindelijk voor een stratenmaker gekozen voor de voortuin. Dit zagen we dan weer niet zitten. Hier komt dan onze auto op te staan en dan creëren we een parkeerplek aan de voorkant van ons huis. Mooi is het niet, maar wel praktisch en we wonen hier toch geen jaren lang. Dus we gaan nu maar even voor het praktische deel haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close