De leukste bezienswaardigheden in Luxemburg – Vianden

In dit artikel vertel ik je de leukste bezienswaardigheden in Luxemburg-Vianden. Zoals jullie inmiddels weten ben ik afgelopen zomer een weekje op vakantie geweest in Luxemburg. Dichtbij en het heeft een ontzettend mooie natuur. Lees je gezellig mee?

bezienswaardigheden in Luxemburg - Vianden

1. Schiessentümpel waterval

Hou je van watervallen en wandelen? Dan is het zeker de moeite waard om de Schiessentümpel waterval in Mullerthal te bezoeken. De waterval is niet heel groot, maar wel heel mooi om te zien.

Verder kun je er heerlijk wandelen tussen de rotsen en genieten van de kleine beekjes en bossen.

2. Vianden

Wij verbleven in Vianden. Een onwijs leuk dorpje met veel terrasjes en winkeltjes. Eén en al gezelligheid. <3

Op de bovenstaande foto kun je Vianden zien. Je kunt er o.a. heerlijk lopen langs het water en de natuur bewonderen. Je komt onderweg genoeg terrasjes tegen om even lekker neer te ploffen. 😉

3. Kasteel Vianden

Ga je naar Luxemburg op vakantie? Dan mag het Kasteel Vianden niet ontbreken! Als je eenmaal boven bent heb je een prachtig uitzicht. Echt iets wat je niet moet vergeten!

Om het kasteel te bereiken kun je kiezen om te lopen of om de kabelbaan te nemen. Zelf vonden wij de kabelbaan erg leuk omdat je een prachtig uitzicht hebt.

4. kanoën in Luxemburg

Een dagje kanoën is natuurlijk super leuk en vooral in de zomer als het zo warm is. Wij hebben kano’s gehuurd bij Ronn’s Bikes & Kayak. De route is ontzettend mooi en het huren van een kano is ook echt niet duur.

Het enige minputje is dat er geen plaatsen zijn om te stoppen tijdens het kanoën. Je moet de tocht dus in één keer doen, maar als je rustig doet, kan dat prima!

5. Waterkrachtcentrale SEO

De waterkrachtcentrale SEO in Vianden, is één van de grootste pompkrachtcentrale van Europa. Erg indrukwekkend en het is gratis om te bezoeken.

7. Kasteel Bourscheid

Het kasteel Bourscheid is het grootste burcht van Luxemburg. Het is een indrukwekkend kasteel.

bezienswaardigheden in Luxemburg - Vianden

Voor een rondleiding kun je zelf audioguides huren die in 7 verschillende talen beschikbaar zijn. Zo kom je alles over het kasteel te weten! Het uitzicht is trouwens ook echt prachtig, love it!

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl @Foodvibes.nl of Youtube?

6. Leuke plekjes om te eten

Tijdens de vakantie hebben wij bij verschillende restaurantjes gegeten en gedronken in Vianden. Hieronder een lijstje met de leukste plekjes om te dineren.

  1. Hotel Petry
  2. The River
  3. Café Du Pont (nederlands)

Naast deze bezienswaardigheden is Luxemburg erg leuk om lekker te wandelen of te fietsen. De natuur is ontzettend mooi terwijl het niet ver van huis is. Beschik je over een auto? Tour dan eens langs de plekken Ettelbruck, Larochette en Müllerthal.

Dit waren de leukste bezienswaardigheden in Luxemburg-Vianden. Wat lijkt jou het leukste om te bezoeken? 🙂

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Liefs
x

Join the Conversation

  1. Ik kom hier veelte weinig.. het ziet er allemaal zo mooi uit! wat leuk dat je hier een artikel over hebt geschreven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close