Subtiele herfst ooglook met chinese make-up

Toen ik vroeger wat jonger was kreeg ik vaak op verjaardagen oogschaduw als cadeau. Ik vond al die kleurtjes altijd zo mooi maar helaas was ik een echte ramp als het om mijn ooglook ging! Na veel oefenen en filmpjes te hebben bekeken op youtube ging het steeds beter en nu vind ik het zelfs leuk om hiermee te prutsen!

Mocht jij nou ook moeite hebben met het aanbrengen van oogschaduw? lees dan mijn artikel hieronder en dan lukt het je zeker weten ook!

Toen ik een tijdje terug een bestelling plaatste op Lightinthebox bestelde ik gelijk een goedkoop oogschaduw palette mee. Dit palet heeft matte en glans kleurtjes, leuk om mee te beginnen dus!

Voor een strakke ooglook is het handig om met plakband te werken. Knip een stukje plakband af en plak dit onder je oog, scheef naar boven tegen het einde van je wenkbrauw aan. Nu zie je al een beetje de strakke ooglook!

Als eerste breng je een oogschaduwbasis aan zodat de oogschaduw de hele dag mooi blijft zitten. De oogschaduwbasis die ik gebruik is van Catrice, Prime And Fine. Een fijne textuur die ook nog eens lichtelijk rode plekjes camoufleert op het ooglid.

Mocht je het net als ik lastig vinden om mascara ‘netjes’ aan te brengen na de oogschaduw? Breng dan nu alvast een dun laagje mascara aan zodat je straks er niet zoveel werk meer van hebt.

De kleuren die ik heb gebruikt uit dit palet heb ik voor je genummerd. Je hoeft niet persé dit pallet te gebruiken. Je kan ook prima je eigen soort gelijke oogschaduw gebruiken voor deze ooglook!

Als eerste begin ik met nummer 1. Breng de oogschaduw aan in de arcadeboog tot de gewenste kleur intensiteit.

Dit woord zul je vast al vaker hebben gehoord: blenden. Bij het aanbrengen van oogschaduw is blenden erg belangrijk! Blenden is namelijk het halve werk van een mooie ooglook!

Op deze foto heb ik alles mooi geblend. Je vervaagt hiermee alle harde lijnen en dit zorgt ervoor dat alle kleuren mooi in elkaar overlopen. Breng nu nummer 2 aan op het ooglid en blend alles weer mooi uit. Nu je dit ook hebt gedaan breng je nog een grijs tint aan (nummer 3), op het einde van het oog langs het plakband.

Blend nu deze hard lijn uit en breng eventueel nog een paar keer nummer 1 en 2 aan voor een feller effect. Breng als laatste nummer 4 aan onder de wenkbrauw, een peachy highlighter. Als je klaar bent trek je voorzichtig het plakband er af en vollá jouw strakke ooglook is bijna klaar!

Breng als laatste voorzichtig nog een klein beetje mascara aan op de wimpers en nog wat oogschaduw aan onder de wimperrand. (nummer 2)Mocht je de look iets te strak vinden dan kun je de lijn altijd nog wat blenden!

Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen en dat jij nu ook een mooie ooglook kunt creëren. Welke kleuren vinden jullie fijn om te gebruiken bij het maken van een ooglook?

Liefs
x

 

 

 

 

 

 

Join the Conversation

  1. Supermooi! Ik begin ooglooks met oogschaduw ook onder de knie te krijgen. Ik gebruik graag bruintinten en goud en roze.

    1. enjoyyourownbeauty says:

      Leuk he! Ik was eerst nooit zo van de oogschaduw omdat het nooit wou lukken haha!

  2. Dit is echt heel mooi, ik zal t eens proberen of ik dat ook voor elkaar kan krijgen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close