Mijn favoriete knuffelaars

Kruip jij ’s avonds ook het liefste met je huisdier op de bank? Ik wel en daarom leek het mij leuk om een kort artikel te schrijven over mijn favoriete knuffelaars. Thuis heb ik twee cavia’s, genaamd Knorrie en Brownie.

Mijn cavia’s
Knorrie is de lichte cavia en ze is nu 4 jaar oud. Opzich zijn het best vreemde namen maar toch hou ik wel van een beetje apart. Stiekem zijn cavia’s gewoon kleine varkentjes en omdat ze altijd piepen bedacht ik de naam Knorrie, eigenlijk best wel gemeen hé..?

Brownie is het donkere vrouwtje en je raad het vast al.. de bruine kleur deed mij denken aan een chocolade Brownie en omdat ze van die schattige donkere oogjes heeft, noemde ik haar dus Brownie. Ze is nu 3.5 jaar oud.

Beide cavia’s zijn vrouwtjes en ze zijn al wat op leeftijd. Een cavia wordt gemiddeld 4-8 jaar. Die van mij zijn al wat minder actief dan in het begin. Ze slapen veel maar zodra ik de deur van de koelkast open doe, zijn ze gelijk wakker en piepen ze hard. Als het  om eten gaat laten ze zich nog altijd horen haha! Ze zijn dol op sla, komkommer, tomaat, paprika en appel.

Caviakooi
In de caviakooi heb ik een houten hok, hierin kunnen ze zich lekker terugtrekken. Het is ook zo schattig als ze met hun hoofdje door het gat luren, nieuwsgierige beestjes zijn het.

Verder heb ik in de kooi nog twee tunnels liggen. De binnenkant van de tunnel is gemaakt van teddy, een fijne warme stof waar de cavia’s lekker in kunnen liggen.

Knorrie ligt hier zó snoezig in zijn tunnel. In de zomer laat ik ze ook vaak lekker los lopen in het gras. Heerlijk vinden ze dat!

Bodembedekker
Sinds kort gebruik Hennepstrooisel i.p.v. Zaagsel. Nu zul je vast denken huh.. Hennep, dat is toch een drugsoort? Nee, het product wordt helemaal bewerkt, er zijn zo’n 25000 verschillende verwerkingsmogelijkheden waaronder één daarvan deze bodembedekker is!

Ik merkte al gauw dat zaagsel sneller vies wordt en dat Hennepstrooisel een stuk minder stuift, minder stinkt en dat de bak langer fris blijft. Allemaal voordelen dus! Ik verschoon 1 a 2 keer in de week de kooi.

Voer
Een zak voer kopen voor je cavia is niet zo moeilijk maar wist je dat je dit ook zelf kunt samenstellen? Ik ga vaak als ik in de buurt ben naar een dierenspeciaalzaak om daar mijn voer te kopen. Doordat al het voer los in de bakken ligt kun je dit zelf scheppen, net zoals schepsnoep, hoe leuk is dat?

Er ligt in zo’n winkel niet alleen voer voor cavia’s maar ook voor honden, katten, vogels, konijnen of andere knaagdieren. Eens in de zoveel tijd neem ik dan ook lekker veel voer mee en mix ik dit door al het gewone cavia voer. Een voorraad vind ik altijd wel fijn aangezien ik best wel een druk leven heb haha!

Tenslotte
Toen ik nog wat jonger was hadden wij altijd al cavia’s in huis. Een super leuk huisdier voor als je jong bent. Een liefelijk beestje die je kunt aaien, vertroetelen, mee op de bank kunt liggen, uit je hand laten eten noem het maar op! Natuurlijk kun je dit ook met een hond maar dit vergt toch wel meer energie met bijv. het uitlaten.

Wat is jouw favoriete huisdier en wat is hun naam?

Liefs
x

Join the Conversation

  1. Wat een dotjes! En leuke namen! Huisdieren brengen iets extra’s in huis vind ik altijd en knuffelen is heel gezond. Het zorgen voor ook.
    Zoals je vast al weet heten mijn katten Marie en Toulouse, naar de Disney film The Aristocats. En gek genoeg lijken ze ook qua karakter op de tekenfilm figuurtjes!

    1. enjoyyourownbeauty says:

      Haha awh…super lief! 🙂

  2. Zo lief! Ik heb enkele jaren geleden ook twee cavia’s gehad en ik vond dat ook echt leuke beestjes. Zo zachtaardig. Nu heb ik nog onze kat, Poessie, om mee te knuffelen. Niet altijd zo lief als de cavia’s (haha), maar ik zou er toch nooit nog zonder kunnen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close