Bank kopen? Dit moet je weten!

Als je een nieuwe bank wilt kopen, moet je goed voorbereid zijn. Ben je op zoek naar goedkope hoekbanken, een stoere leren tweezitter of toch een driezitsbank? In dit artikel help ik je alvast een eindje op weg door een aantal praktische en handige tips voor je op een rijtje te zetten. Lees snel verder!

1. Neem de tijd

Het is zover: je hebt besloten om een nieuwe bank te kopen. Vaak wordt deze beslissing genomen tijdens het bladeren door interieurmagazines, het bekijken van een interieurprogramma of tijdens het rondstruinen op Pinterest. Misschien heeft je oude bank zijn beste tijd wel gehad of verdient het interieur gewoon een make-over. Laat ik direct met een gouden basisregel beginnen. Houd je hoofd koel en voorkom impulsieve aankopen! Haastige spoed is zelden goed, geloof me. Aangezien het kopen van een bank geen alledaagse koop is, moet de koop zorgvuldig overwogen worden. Hoe groot moet de bank zijn? Van welk materiaal moet de bank gemaakt zijn? Zijn er extra functies nodig? Welk budget heb je tot je beschikking?

2. Kies het juiste formaat

Waar moet de nieuwe bank komen staan? Hoeveel ruimte is er? Meten is weten, dus meet het op en maak een schets. Dit schept duidelijkheid! Belangrijk: neem de ruimte naast en achter de bank ook mee in je schets. Meubels kunnen er in de meubelzaak of op een plaatje soms kleiner uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Het zou zonde zijn als later blijkt dat je een veel te grote bank hebt gekocht.

3. Een leren of stoffen bank?

Stoffen banken hebben het voordeel dat ze in honderden kleuren verkrijgbaar zijn. Toch wordt bijna de helft van alle banken verkocht met een leren bekleding. Leren meubelen worden door veel mensen gezien als dé klassieker voor de woonkamer. Het zorgt voor de nodige uitstraling in jouw interieur, maar dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe je het meubelstuk gebruikt. Heb je last van astma of een andere allergie? Ook dan kan een leren bank aangeraden worden. Wel is leer gevoeliger voor verkleuringen door zonlicht en zijn ze vaak prijziger dan stoffen banken.

Dit artikel betreft een samenwerking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close