Sneakers onderhouden en wit maken – tips

Om heel eerlijk te zijn koop ik niet vaak nieuwe schoenen, maar als ik schoenen koop dan ben ik er ook echt onwijs blij mee en wil ik ze graag zo lang mogelijk mooi houden. In dit artikel lees je mijn tips om jouw sneakers mooi te houden zodat je er extra lang plezier van hebt!

Sneakers wit houden
Witte schoenen wit houden lijkt vaak een drama terwijl het met een heel klein trucje alweer opgelost kan zijn. Wanneer mijn sneakers helemaal smerig zijn koop ik een fles cif (schuurmiddel) bij de supermarkt. Doe een klein beetje schuurmiddel op een doek en poets hiermee je schoenen. Wrijf daarna met een vochtige doek de schoen schoon en je zult zien dat ze weer prachtig wit zijn!

Schoenenspray
Als je net nieuwe schoenen hebt gekocht kun je het beste maar gelijk aan de gang met een schoenenspray. Het helpt tegen vervelende geurtjes, dood bacteriën en tegen zweet. Een spray hoeft helemaal niet duur te zijn. Je koopt ze bijvoorbeeld al bij de Decathlon voor €4,99.

Wasmachine
Regelmatig hoor ik vriendinnen om mij heen die roepen: misschien moet ik mijn sneakers maar in de wasmachine doen zodat ze weer schoon worden. Alles kan natuurlijk, maar persoonlijk raad ik je dit niet aan. Door het schokken en ronddraaien in de wasmachine zullen de schoenen gaan slijten, super zonde dus!

Wanneer je toch overtuigd bent om jouw sneakers in de wasmachine te doen, stop er dan een paar oude handdoeken bij zodat de schade beperkt blijft. Gebruik vervolgens een krant die je in de schoen kunt stoppen om het model goed te houden.

Links is vies – rechts is schoongemaakt

Zonlicht
Je hebt vast wel eens een meubel of een boekje gehad dat je dacht: wow dat is geel geworden! Niet alleen meubels of kleding verkleuren door het zonlicht, maar ook schoenen! Ruim daarom je sneakers altijd op waar geen direct zonlicht komt. Mochten je schoenen toch een beetje geel zijn geworden, gebruik dan de bovenstaande truc met schuurmiddel!

Schoenenrek
Hoe leuk is het dat je prachtige collectie sneakers netjes is opgeborgen in een schoenenrek. Hierdoor voorkom je ook nog eens dat ze niet raar worden omdat je de schoenen niet stapelt.

Extra tip
Hoe moeilijk het ook is, probeer één keer in de maand schoenen schoon te maken. Zo voorkom je dat je straks extra hard moet boenen om dat ene gele plekje te verwijderen.

Wat zijn jullie tips om alles mooi schoon te houden?

Liefs
x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close