Mijn haren verven als een aubergine

Vroeger verfde ik mijn haar in allerlei kleuren! Van blond naar bruin tot zwart. Ik vond alle kleuren altijd mooi maar toch wou ik na al die tijd wel eens een vaste haarkleur hebben. Van mezelf heb ik bruin haar maar ik vind dit zo ´gewoon´. Ik wou iets aparts en besloot daarom om een keer de kleur aubergine te proberen.

Na de eerste keer verven in deze kleur, was ik zo tevreden met het resultaat dat ik deze kleur nu al voor een langere tijd draag! Niet saai, een warme gloed en een donkere kleur, ik ben tevreden. Het leek mij daarom ook leuk om deze kleur met jullie te delen!

Cosmic purple 3.66 is te koop bij de Kruidvat voor €5,99 per stuk. Cosmic purple valt onder de Intense lijn van Kruidvat. Deze lijn bestaat uit zes opvallende kleuren: oranje, blauw, paars, rood, zilver en platinum blond.

In het doosje zitten handschoentjes, conditioner, crèmekleuring en ontwikkelcrème. Mocht je geen ervaring hebben om zelf je haar te verven, lees dan altijd eerst even de gebruiksaanwijzing door.

Tip: smeer altijd je voorhoofd in met wat vettige crème of vaseline. Zo trekt de verf niet in de huid en krijg je geen gekke vlekken op je voorhoofd.

Dit is mijn haar voordat ik het ga verven. Zoals je ziet is het nog aardig paars maar toch zit onder mijn bovenste laag van mijn haar een aantal bruine plukken.

Hier zie je de bruine plukken die ik bedoelde haha.

Als eerste doe ik een oude handdoek om en daarna meng ik de crèmekleuring met de ontwikkelcrème. Even goed schudden en dan is het klaar voor gebruik.

De kleuring van de Kruidvat brengt gemakkelijk aan. De substantie is niet te dik en niet te dun. Toch vind ik de haarkleuring van de Kruidvat in verhouding met andere merken wel stinken en het bijt ook altijd wat meer op mijn hoofdhuid.

De kleuring moet 30 minuten inwerken. Een tip die ik je wil meegeven bij het uitspoelen is: maak het haar eerst een beetje nat, masseer dan je hele hoofdhuid zodat alle verf goed los laat en spoel het vervolgens helemaal uit! Zo voorkom je verfvlekken op de huid.

Nadat ik mijn haar heb geföhnd, ziet het er zo uit. Cosmic Purple valt altijd donker uit in het begin maar na een paar keer wassen wordt de kleur steeds paarser!

Tip: mocht jouw haarkleur nou echt veel te donker zijn uitgevallen, was dan je haar eens met anti roos shampoo van Head & Shoulders. Deze shampoo is best wel agressief en zorgt ervoor dat er veel kleur verloren gaat. Gebruik het niet te vaak, dan heb je kans dat de kleur dof wordt. 

Hieronder zie je nog een foto die ik heb gemaakt dichter bij het daglicht.

Tip: let bij het kopen van haarverf altijd op het kleurnummer, nooit naar de afbeelding! Let ook altijd op jouw ondergrond. Een lichte verf pakt nooit op donker haar en op donker haar pakt nooit lichte verf. Je zult beide keren dan eerst je haar moeten ontkleuren, maar dit raad ik je af.

Ondanks de geur en dat het een beetje bijt op mijn hoofdhuid vind ik het een prima haarkleuring. Een mooie kleur, met veel glans en ook vervaagt de haarkleur niet snel!

Tip: gebruik bij geverfd haar altijd een kleurshampoo en probeer je haar niet te vaak te wassen. Zo heb je optimaal plezier van jouw kleur.

Verven jullie je haar zelf of ga je hiervoor naar de kapper?

Liefs
x

 

 

 

 

 

 

 

Join the Conversation

  1. Ik vind het een mooie kleur! Ik zou zelf niet snel voor aubergine kiezen omdat ik het voor mezelf net iets te gewaagd vind, maar vind ‘em wel erg mooi. Ik heb mijn haar in totaal 2x zelf geprobeerd te kleuren, maar dat was -zacht uitgedrukt- geen succes. Sindsdien ga ik ongeveer elke 6 weken naar de kapper.

  2. Mooi gelukt! Ik let ook altijd op het kleurnummer, nooit op het plaatje. Mijn natuurlijke kleurhoogte is 7, dus donkerblond. En ik verf het steevast 2 á 3 tinten lichter. De ondertoon is warm, dus ik moet altijd oppassen met kleuren waar warmte in zit, tenzij ik van licht naar donker ga. Ik zit nu op kleurhoogte 9; om te voorkomen dat mijn haar te rossig/oranje/gelig wordt kies ik altijd een tint waar een 1 of een 2 achter de punt staat. Dus 9.1 of 9.2. Nóóit een 9.3 want dat is dus geel. 1 en 2 zijn paars en blauw, die neutraliseren het geel/de warmte in het haar; het zijn astinten. 3 is geel en daarmee krijg je dus warmte in je haar. Als je eigen haar al warm is dan wordt het extra warm. 😉 Let wel, ik heb het over de nummers ACHTER de punt. Het eerste cijfer geeft meestal de kleurhoogte aan. 1 is dan zwart en 10 lichtblond. 🙂 Hoe hoger dat getal, hoe lichter het haar. Maar je kunt inderdaad niet in 1 stap van bijv. 4 naar 9 gaan.

  3. Ik kleur mijn haar altijd thuis en vaak gaat het hopeloos mis. Dan heb ik een deel bruin en een deel rood of zelfs blauw. Laatst had ik een tint die veel te rood uitpakte en een tint die enorm blauw was. Die kleur kan je bijna blijven uitspoelen, als je het wast komt er steeds blauw water vanaf. Ik vind het wel leuk om te experimenteren met kleuren.
    Mooie kleur is aubergine, en netjes egaal gekleurd!

  4. Wat een gave kleur zeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close