XHC haarvriendelijk of toch niet?

XHC, ken jij dit merk? ik niet tot dat ik in de Big Bazar rond liep en deze flessen mij smekend aankeken. De verpakking van deze flessen vond ik zo mooi! Grijs met roze letters, erg opvallend. Ik pakte de flessen en toen viel mij pas het stickertje op: paraben en sulfate free. Leuk om te proberen en zo nam ik dit mee naar huis! Ik heb ze gekocht voor €1,99 per stuk.

De shampoo en conditioner beloven je haar te reinigen, herleven en schoon te maken. Op de eerste foto zie je dat de shampoo een vrij dunne structuur heeft. De crème op de tweede foto is ietsje dikker.

De shampoo en conditioner hebben dezelfde geur, wat opzich prettig is maar helaas vind ik het niet fijn dat beide producten sterk naar citroen ruiken. Het ruikt echt naar een afwasmiddel! Hierdoor trok mijn enthousiasme snel weg want afwasmiddel is nou niet zo lief voor je haar. Ook bekeek ik nog eens goed de ingrediënten achter op de fles. Deze namen vielen mij direct op:

  • Sodium c14-16 olefin Sulfonate
  • Parfum
  • Camidopropyl Bentaine

Deze ingrediënten staan bijna boven aan in de ingrediënten lijst, hoe hoger hoe slechter! Sodium c14-16 olefin Sulfonate behoort helaas gewoon tot de sulfaten. Camidopropyl Bentaine is een schuimvormend middel, dit is een onderdeel van shampoos en verschillende zepen. Ik word hier niet heel vrolijk van..

Nadat ik mijn haar had gewassen en gedroogd schrok ik toch wel een beetje van het resultaat:

Mijn haar is mooi vol en heeft zoveel glans gekregen! De shampoo maakte mijn haar heel stroef en de conditioner maakte het wel wat zachter maar ook niet optimaal! Ondanks de slechte ingrediënten had ik niet verwacht dat mijn haar nog zo mooi zou glansen!

Tja de conclusie. Mijn haar ziet er duidelijk mooi en verzorgt uit met heel veel glans! Het gebruik van de shampoo en conditioner vind ik niet heel fijn. Tijdens het wassen spoelde ik redelijk wat verf weg voor een shampoo terwijl het nu ongeveer een maand geleden is dat ik mijn haar heb geverfd. Er hoort natuurlijk altijd wel wat kleur af te komen bij geverfd haar maar dit vond ik toch wel erg veel! De tweede dag voelde mijn haar droog aan en had ik wat jeuk op mijn hoofdhuid.

De shampoo maakt inderdaad je haar schoon zoals beloofd en het herleven kan ik mij ook wel indenken met al die glans!

Uit deze conclusie kun je opmaken dat je je niet moet laten verleiden door het uiterlijk van een mooie flacon, haha. Lees altijd eerst even de achterkant van het product voordat je het koopt.

Ben je geïnteresseerd in SLS lees dan eens mijn artikel. Wat is jou lievelings shampoo of gigantische miskoop?

Liefs

x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close