6x Tips voor het kleuren van je haar (eigen ervaring)

Vandaag wil ik een aantal tips met jullie delen die ik uit ervaring vertel. Toen ik ongeveer 16 jaar oud was vond ik het leuk om zo af en toe mijn haar te kleuren tot ik wat ouder werd en meer ging experimenteren. Je raad het vast al, er ging het één en ander soms mis haha. Mocht jij vaak je haar verven, neem deze tips dan voor de zekerheid even door!

  1. Ga nooit in één keer van donker naar licht
    In het verleden heb ik dit een aantal keren geprobeerd en ik kan je vertellen, don´t. Vroeger heb ik mijn haar heel lang zwart geverfd en op een gegeven moment wou ik graag naar blond. In zwart en bruin zit heel veel oranje en warm pigment wat eerst uit je haar moet worden verwijderd om het mooi ´cool´ blond te krijgen. Dit is niet gemakkelijk en hiervoor zal je eerst je haar minimaal één a twee keer moeten ontkleuren. Daarna kun je beginnen met de blondering, maar wanneer je al deze stappen achter elkaar gaat uitvoeren is de kans heel groot dat je mooie haar een bosje stro wordt. Dus believe me, hoe graag je ook van donker naar blond wilt, doe het nooit in één keer!

Kies liever voor één keer ontkleuren en kies voor een mooie tussenkleur, bijv: je bent zwart kies dan voor een donker/middelbruine verf. Of van bruin naar een lichtbruin. Laat het vervolgens een paar maanden rusten en doe dan de tweede stap, bijvoorbeeld highlights.

2. Let niet op de verpakking!
Veel mensen gaan de fout in om naar het plaatje op de verpakking te kijken, je denkt al snel: mooi hé zo wil ik het ook! Elk haar is anders dus elke kleur zal anders uitpakken. Kijk liever naar het kleurnummer die op de verpakking staat. Hoe hoger het nummer is hoe lichter de haarkleur. Dus stel je wilt een mooie lichtbruine verf maar er staat op de verpakking: 8 of 7.5 dan weet je dat de kleur heel donker gaat uitvallen. Om het gemakkelijk te onthouden: nummer 1 is zwart en nummer 10 is blond.

3. Groen haar
Wanneer je blond haar hebt en je wilt naar bruin dan is de kans groot dat je haar groen wordt wanneer je dit in één keer verft. Probeer het dan eens met ketchup te wassen. Door het rode pigment van de ketchup zal de groene gloed worden verwijderd.

4.Gebruik vaseline
Om verfvlekken op je huid te voorkomen kun je het beste de rand rondom je hoofd insmeren met vaseline. Hierdoor hecht de verf niet zo snel op de huid. Mocht je toch knoeien, verwijder dan gelijk met een nat wattenstaafje de verf van de huid. Wanneer je dit te lang laat zitten zal de verf in de huid trekken en loop je een paar dagen rond met verfvlekken.. Gelukkig bestaat er dit: Kruidvat haarkleur verwijderdoekjes

5. Gebruik een oude kussensloop
Als je jouw haar net hebt geverfd dan is de kans groot dat wanneer je slaapt, de verf afgeeft op je kussen. Gebruik daarom liever een oude kussensloop om dit te voorkomen.

6. Was je haar niet voordat je gaat kleuren.
Het kan het beste gekleurd worden wanneer het een (natuurlijk) vettig laagje heeft. Dit zorgt ervoor dat het haar beschermd wordt tegen de schadelijke stoffen van de haarverf.

Hoe vaak verven jullie je haar?

Liefs
x

 

Join the Conversation

  1. Goede tips! Ik verf mijn haar bijna iedere maand tegenwoordig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close