Gezichtscrème van Cien

Zoals jullie misschien wel weten is mijn huid heel zinnig wat betreft dagcrèmes. Een poos geleden kwam ik deze gezichtscrème tegen in de Lidl voor €2,99. Deze kon ik natuurlijk niet laten liggen. Benieuwd naar het product? Lees dan zeker even verder!

Wat je misschien als eerste opvalt is het rondje met Urea 5%. Urea is afkomstig van ureum en dit wordt al sinds 1940 gebruikt in cosmetische crèmes. Ureum houdt vocht vast in de huid en zorgt ervoor dat het optimaal gehydrateerd blijft. Verder wordt deze stof vooral voorgeschreven bij mensen die last hebben van:

  • een droge huid
  • eczeem
  • psoriasis
  • ichtyosis

Het potje is vrij basic en ziet er niet spectaculair uit. Kwa prijs vind ik dat de Kruidvat of Etos mooiere flacons bieden, maar het gaat natuurlijk om de inhoud! Naast de urea bevat de crème ook een uv filter, sheaboter en vitamine E.

De crème ruikt neutraal en heeft geen dikke substantie. Het goedje smeert gemakkelijk uit maar ik merk wel dat mijn hand een klein beetje plakt na afloop. Hopelijk is dit wel iets minder op mijn gezicht, let’s try!

Om heel eerlijk te zijn had ik op een beter resultaat gehoopt. De crème maakt mijn gezicht plakkerig en ik voel duidelijk dat er een laagje op mijn huid zit. Hierdoor ben ik dan ook geen fan van dit product.

De substantie vind ik wel fijn, niet te dik en niet te dun!

Persoonlijk zou ik voor een dagcrème sneller een huismerk van de Kruidvat of Etos kopen. Dit komt natuurlijk omdat mijn ervaring met deze producten wel goed zijn..

Wat is jullie favoriete gezichtsverzorging?

Liefs
x

 

 

enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *