De zeeslak Abalone

Vandaag laat ik je kennis maken met de zeeslak Abalone. Heb jij wel eens gehoord van dit dier of de schelp?

Abalone is een zeeslak die kleurrijke kleuren heeft aan de binnenkant van de schelp. Het weekdier wordt ook wel het kroonjuweel van de oceaan genoemd. Een gewild dier dus! Het weekdier is bekend in verschillende landen zoals : Japan, Nieuw-Zealand, Australie, Zuid-Afrika en aan de westkust van Noord-Amerika. Abalone wordt veel gegeten in andere landen. Daar is het een echte delicatesse. Naast het eten van deze zeeslak worden er ook veel sieraden gemaakt van de schelp.

De foto’s van mijn sieraden die in dit artikel te zien zijn komen uit New-Zealand. De sieraden zijn dus gemaakt van een Nieuw-Zealandse Abalone.

Het blauwe en groene gedeelte van de schelp heet de Paua. Bij het maken van een sieraad worden er kleine stukjes uit de Paua gesneden. Hierna worden de stukjes Paua met zand en water getrommeld waardoor ze mooi glanzend worden.

Naast deze bekende sieraden worden er ook andere producten gemaakt met de Paua schelp. Denk bijvoorbeeld maar aan knoppen van muziek instrumenten of schalen.

De Paua schelp heeft een parelmoer achtige glans en wordt al eeuwen lang gezien als iets wat een zuiverend en positieve werking heeft op de mens.

Mocht je interesse hebben in deze sieraden dan kun je hier eens een kijkje nemen.

Wisten jullie dit al?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close