Mijn verhaal over bloggen

Jullie denken vast nu dit artikel online komt, ohnee ze stopt! Don´t worry ik stop niet haha. Toch wil ik jullie meenemen met mijn verhaal waarom bloggen zo leuk is. Een blog is namelijk niet alleen schrijven en foto’s maken, er komt zoveel meer bij kijken.. Nieuwsgierig, lees dan gezellig mee!

Reacties:
Eén van de leukste dingen vind ik toch wel de reacties van iedereen! Een goed verhaal schrijven neemt veel tijd in beslag en om te zien dat jouw verhaal gelezen wordt, is onwijs tof! Om eerlijk te zijn is mijn leven momenteel heel druk en ik heb weinig tot geen tijd om een reactie bij anderen achter te laten. Best wel jammer aangezien ik weet hoe leuk het is om een reactie van iemand anders te krijgen!

Creatief:
Toen ik begon met mijn blog moest ik veel leren, en nu nog steeds! Alles was nieuw voor mij en ik had nooit verwacht dat er zoveel bij kwam kijken. Het maken van foto’s vind ik erg leuk, lekker creatief bezig zijn, met verschillende achtergronden prutsen en foto´s nemen vanuit verschillende hoeken.

Hobby:
Niet iedereen heeft een hobby waarin je je volledig kan uitleven. Soms vind je iets heel leuk om te doen maar is de interesse na een bepaalde periode weg. Ik ben dan ook super blij dat ik ben gaan bloggen! Toen ik een jaartje of 16-17 was volgde ik Beautygloss en Beautylab altijd, ik vond dat altijd zo leuk en nu nog trouwens haha.

Helaas durfde ik nooit eerder de stap te nemen om te gaan bloggen omdat ik bang was, wat andere mensen van mij zouden gaan denken. Toen ik vorig jaar met mijn blog begon, kreeg ik zulke leuke reacties van mensen waardoor dit gevoel al snel verdween en lekker mijn eigen ding ging doen. Dit kan ik dan ook iedereen aanraden, het woord wat men vaak zegt is: gewoon doen, ook al klinkt dit super simpel haha.

gesponsord worden:
Gesponsord worden is natuurlijk altijd leuk, maar het moet wel een beetje bij je eigen content blijven. Wanneer je iemand verteld dat je een blog hebt is het eerste wat men vaak vraagt: krijg je ook pakketjes? Dit vind ik soms een klein beetje vreemd aangezien je het als blogger echt niet alleen voor de pakketjes doet! Sommige sponsors stellen hoge eisen waardoor ik niet altijd een samenwerking wil aangaan. Ik vind het vooral belangrijk dat je 100% achter een product staat, dat het bij jouw content past en dat je  altijd eerlijk bent tegenover de lezer.

Oprecht interesse hebben in producten:
Naast het beginnen van een blog moet je natuurlijk liefde hebben voor producten en beauty. Ik denk dat mijn passie voor het proberen van producten ontstaan is toen ik 15 jaar was. Ik had toen drie planken op mijn kamer die vol stonden met allerlei smeersel.

Een blog beginnen?
Mocht jij ook een blog willen beginnen maar het niet helemaal durven? Nogmaals mijn tip is om gewoon te starten! Bloggen is hartstikke leuk, maar zoals ik hierboven al schreef neemt het behoorlijk wat tijd in beslag! Bedenk dus goed of je die vrijheid wilt missen en of je al je energie in een blog wilt steken. Denk niet alleen aan: foto’s maken, maar ook aan bewerken, website onderhouden, de vindbaarheid op Google of social media. Bedenk ook dat je in het begin zal moeten investeren aan bijvoorbeeld: producten, goede apparatuur of leuke decoratie spulletjes!

Mocht je dit allemaal oké vinden dan zeg ik: wacht niet langer en let’s go!

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

 

 

 

Join the Conversation

  1. Mooi geschreven! Bloggen is ook echt mijn creatieve uitlaatklep qua foto’s maken, maar ook schrijven! Ik ben nog steeds ‘bang’ voor reacties, vandaar dat ik ook nog steeds anoniem blog..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close