Inspiratie voor het koken van makkelijke, maar gezonde maaltijden!

Na een lange werkdag heb je niet altijd zin om uitgebreid te kokerellen. Je wilt zo snel mogelijk een makkelijke maaltijd op tafel zetten, die het liefst ook nog eens gezond is. Met deze tips wordt dat een eitje!

  1. Bereid je goed (en op tijd) voor

Als je thuis pas bedenkt wat je gaat eten, ben je eigenlijk al te laat. Je bespaart er enorm veel tijd mee als je eens per week een maaltijdplanning maakt en je boodschappen alvast in huis haalt.

  • Maak een wokgerecht

Wokken is misschien wel een van de snelste kooktechnieken. Hierbij zet je een pan op hoog vuur en bak je de ingrediënten voor korte duur, terwijl je ze regelmatig omschept. Binnen enkele minuten is je gerecht klaar.

  • Gebruik de oven

Een ovenschotel is niet perse snel klaar, maar jij kunt ondertussen wel wat anders doen! Je doet de voorbereiding, de oven doet de rest. Je kunt de ovenschotel zelfs al maken op een moment dat je meer tijd hebt. Dan hoef je hem alleen nog maar in de oven te schuiven.

makkelijke maaltijd
  • Ga voor een eenpansgerecht

Hoe minder pannen, hoe minder werk (en afwas). Ga voor een soep, risotto, pasta of zo’n snelle wokschotel. Weinig werk, verrukkelijk resultaat.

  • Gebruik voorgesneden groenten

Door met voorgesneden groenten te koken, hoef je de groenten niet eerst nog uitgebreid te wassen en te snijden. Ze kunnen direct de pan in. Scheelt toch weer!

  • Vries maaltijden in

Kook grote(re) hoeveelheden en vries restjes in voor als je het echt te druk hebt om te koken. Vergeet dan niet om ’s ochtends (of de avond van tevoren) het kliekje alvast in de koelkast te laten ontdooien.

  • Zet de waterkoker aan het werk

Rijst, pasta of groenten koken? Zet zodra je de keuken instapt de waterkoker alvast aan. Wachten tot het water in de pan kookt duurt immers altijd erg lang. Wanneer je klaar bent met wat voorbereidingen is het water in de waterkoker al gekookt en giet je het zo over in de pan.

Dit artikel betreft een samenwerking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close