Instagram

Gehaktballetjes in tomatensaus – Italiaans

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn super lekker en niet moeilijk om te maken. Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus als tapas of bij rijst. Echt een aanrader om eens te proberen! Nieuwsgierig naar het recept? Lees dan snel verder.

Let op:
Deze recepten verdwijnen binnenkort van deze site. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

Psst. Volg jij me al op Instagram? Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest?

Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten voor 3 á 4 personen

  • 500 gram (gekruid) gehakt
  • 1 ei
  • 1 zakje gehaktbalkruiden of mix voor gehakt (30 á 40 gram)
  • scheutje chilisaus
  • +/- 2 eetlepels paneermeel
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram champignons
  • snufje zwarte peper en zout
  • snufje paprikapoeder
  • 2 theelepels basilicum
  • 1 theelepel peterselie

Bereidingswijze voor Gehaktballetjes in tomatensaus

Doe het gehakt in een (beslag)kom samen met het ei, scheutje chilisaus, kruiden voor gehakt, snufje zwarte peper en zout. Meng alle ingrediënten goed door het gehakt. Is het gehakt te nat? Voeg dan een beetje paneermeel toe en kneed nogmaals.

Gebruik ook bij gehakt dat gekruid is nog wat gehaktkruiden. Zo wordt het gerecht extra lekker van smaak.

Gehaktballetjes in tomatensaus

Draai nu kleine balletjes van het gehakt en rol deze door het paneermeel. Zo krijgen de gehaktballetjes een knapperig laagje. Bak de balletjes vervolgens in een pan met een klontje boter in circa 12 minuten gaar.

Gehaktballetjes in tomatensaus

Zijn de gehaktballetjes gaar en mooi bruin geworden? Haal deze dan uit de pan en bewaar ze eventjes in een schaal of op een bord.

Ondertussen snipper je de ui en champignons. Bak dit in een pan met een scheutje olie of boter in 3 á 4 minuten gaar. Voeg nu de geperste knoflook toe en bak 1 minuut mee.

Roer de gezeefde tomaten door de ui en champignons en breng de saus verder op smaak met paprikapoeder, basilicum en peterselie. Roer na 2 minuten de balletjes door de tomatensaus en je gerecht is klaar!

Misschien vind je dit recept ook leuk om te lezen?

Gehaktballetjes in tomatensaus

Eet smakelijk!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 28 september 2021 / 14:48

    Ooh, die klinkt heel goed! Bij mij mislukken gehaktballetjes altijd haha, dus moet nog eens gaan oefenen. Klinkt als een prima recept daarvoor!