Zuid-Afrikaanse Bobotie – recept

Heb jij wel eens de bobotie van Knorr gegeten? In dit artikel vertel ik je hoe je de Zuid-Afrikaanse bobotie heel makkelijk zelf kunt maken. De ovenschotel kun je ook van te voren bereiden, zodat je het alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven Lees je mee?

Bobotie

Ingrediënten (2 á 3 pers.)

  • 1 grote ui
  • 350 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 340 gram sperzieboontjes
  • 1 appel
  • 4 theelepels kerrie
  • 2 theelepels kurkuma
  • snufje kaneel
  • snufje peper en zout
  • 200 gram rijst
  • 2 handjes rozijnen
  • +/- 150 gram crème fraîche

Gebruiksaanwijzing

Bak als eerste het gehakt gaar in een pan en voeg dan de gesnipperde ui toe. Bak dit enkele minuten mee.

Je kunt voor dit gerecht verse sperziebonen gebruiken, maar ik ging dit keer voor een potje sperzieboontjes.

Voeg de sperzieboontjes samen met de gesneden appel, kruiden, crème fraîche en een ei toe. Meng alles goed door op laag vuur, ongeveer 2 minuten.

Proef of het gerecht op smaak is en voeg eventueel nog wat kruiden toe.

Bobotie

Doe de bobotie in een ovenschaal en schuif het gerecht voor ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150/160 graden.

Bobotie

Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing en wel de rozijnen in een kommetje met een beetje water. Als de rijst gaar is kun je deze afgieten en de rozijnen door de rijst mengen.

Bobotie

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl of @Foodvibes.nl ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

  1. 18 juli 2020 / 13:46

    Hmmm ziet er heerlijk uit! Een van mijn favoriete gerechten van Knorr haha. Maar dit ziet er super makkelijk uit. Dat gaan we een keer proberen!