Zomerse pastasalade met bacon en asperges

In de zomer heb ik vaak geen zin om te koken met het warme weer. In dit artikel wil ik een koude pastasalade met jullie delen die heel gemakkelijk te maken is met weinig ingrediënten . Nieuwsgierig? Scrol dan naar onderen.

Wat heb je nodig (3 a 4 personen)

  • 300 gram fusilli
  • 120 gram ontbijtspek (repen)
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 a 3 eetlepels crème fraîche
  • 350 gram groene asperges
  • 400 gram artisjokharten ( in blik)
  • 1 handje Parmezaanse kaas

Zet een pan met water op het vuur en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bak ondertussen de ontbijtspek in een koekenpan zonder boter tot ze mooi krokant worden. Leg het spek daarna op een bord met een stukje wc-papier, zodat het kan uitlekken.

Wanneer je de pasta hebt gekookt, spoel deze dan af met koud water. Doe de pasta daarna in een (wok) diepe pan en voeg nu de crème fraîche en de geperste knoflook toe. Zet de pasta op laag vuur zodat de crème fraîche smelt en doe daarna het vuur uit.

Snij de groene asperges in dunne schijfjes en roer deze door de pasta samen met de gesneden artisjok.

Voeg als laatste de bacon toe. De bacon kun je gewoon scheuren met je handen of desnoods snijden met een mes en roer het daarna door de pasta heen.

Serveer de pasta in een leuke schaal en strooi er parmezaanse kaas over. De kaas maakt dit gerecht af, helemaal top! Een simpel en makkelijk recept om tijdens de zomerdagen te maken en ook nog eens super lekker doordat de pasta koud is en een frisse geur van citroen heeft.

Wat is jullie favoriete gerecht tijdens de warme zomerdagen?

Liefs
x

 

enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie