Zelfgemaakte Kip kerrie

Hebben jullie wel eens zelf kip kerrie gemaakt? Ik nog nooit, maar toen ik dit recept voor het eerst ging maken was ik gelijk verkocht. Een zelfgemaakte kip kerrie salade is zoveel lekkerder dan uit de winkel en daarnaast weet je ook precies wat voor producten hierin verwerkt zijn. Mocht je dit recept ook willen maken, scrol dan eventjes naar onderen!

Wat heb je nodig?
– 150 gram kipfilet ( dit is 1 kipfilet)
– 1 (kleine) rode ui
– 1 schijf ananas
– 3 eetlepels mayonaise
– 2,5 eetlepel kerrie
– snufje peper en zout

Zet als eerste een pannetje water op en zodra het kookt, doe je de kipfilet in het water. Laat het ongeveer 10 minuten garen en controleer af en toe even of de kip echt gaar is.

Zodra de kip lang genoeg heeft gekookt, haal je de kip uit het water en laat je hem eventjes afkoelen op een bordje. Snijd daarna de kip in dunne plakjes zodat je met 2 vorken (of je handen) de kip uit elkaar kan pluizen.

Snijd nu een kleine rode ui (desnoods de helft hiervan, anders wordt de salade erg pittig) in hele fijne stukjes, zoals op de foto. Daarna snij je de ananas ook in fijne stukjes en doe je alles, samen met de kip in een schaaltje.

Voeg als laatste stap de mayonaise, kerrie, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar. Als snel zie je dat jou mengsel veranderd in een mooie gele kip kerrie!

Als extra tip wil ik jullie mee geven om de salade op een warm ovenbroodje te smeren, extra lekker! Mocht je de kip kerrie iets romiger willen voeg dan nog een beetje meer mayonaise en kerrie toe.

Bon appétit!

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: simpel_smakelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

  1. Immie Krol
    17 december 2018 / 09:56

    Oh, wat lijkt me dat lekker! Bedankt voor je recept; ik ga het de komende Kerst proberen!

Secured By miniOrange