Ovenschotel zalm dille

Heb jij al eens een ovenschotel zalm dille gemaakt? Dit gerecht moet je echt eens hebben gegeten, want het is zo lekker! Een hele simpele ovenschotel, die vol van smaak is. Mocht je niet van zalm houden zoals ik, dan is de kans groot dat je deze schotel toch lust! De combinatie van zalm en dille zorgt voor een heerlijke smaak. Lees je mee?

Wat heb je nodig (2 á 3 pers.) 

  • 1 zakje aardappelschijfjes (500 gram)
  • 100 gram gerookte zalm (plakjes)
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 grote eieren
  • 2 á 3 eetlepels dille
  • 1 limoen
  • 1 pakje bladerdeeg
  • snufje zout en peper

Verwarm de oven voor op 150 á 170 graden en laat de bladerdeeg alvast ontdooien.

Begin met het bakken van de aardappelschijfjes. Bak de aardappels gaar (niet krokant) en draai dan het vuur uit.

Zodra de bladerdeeg is ontdooid, kun je de schaal bekleden.

Maak ondertussen de vulling. Dit is super simpel! Klop de slagroom, crème fraîche, eieren, dille, zout en peper los in een kom. Rasp daarna de schil van één limoen boven de kom en roer dit door het mengsel.

Tip: koop een limoen met een donkere schil, anders wil deze niet raspen!

Verdeel de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal en daarna de stukken zalm. Giet vervolgens het roommengsel over de aardappels en zalm, en strooi er dan nog een beetje dille over.

Dille zorgt juist voor een frisse smaak, dus je hoeft niet bang te zijn als je iets bent uitgeschoten haha!

Schuif de schotel zalm dille in de oven en laat het ongeveer 20 á 25 minuten garen. Als de baktijd is verstreken is het slim om met een vork in het midden van de schotel te prikken. Als de vulling nog vochtig is, laat de schotel dan nog iets langer garen. Niet vochtig? Dan is de schotel klaar om gegeten te worden!

Lus je echt geen zalm? Probeer het dan eens met spekjes, ook lekker!

Durf jij het aan?

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: simpel_smakelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments

  1. 1 januari 2018 / 13:11

    Het ziet er lekker uit zeg! Ik heb al lang geen bladerdeeg meer in een ovenschotel gebruikt eigenlijk. Gelukkig nieuwjaar nog trouwens!

  2. 1 januari 2018 / 16:28

    Dit ziet er lekker uit. Ik vind vis altijd wel erg lekker dus ik ga dit onthouden.

  3. 2 januari 2018 / 14:58

    Oeh, dit ziet er heel lekker uit! Met spekjes lijkt me inderdaad ook heel lekker!

  4. 2 januari 2018 / 22:24

    Dit ziet er heerlijk uit! Bij mij thuis zijn ze dol op zalm dus ik weet zeker dat dit recept in de smaak zal vallen. Ik ga het bij deze opslaan om binnenkort uit te proberen.

    • enjoyyourownbeauty
      Auteur
      3 januari 2018 / 10:13

      Wat leuk om te horen! Laat maar weten hoe je het vond! 😀

  5. 2 januari 2018 / 22:29

    Ah onze keukenverbouwing is zo goed als af, dus ik heb eindelijk weer een oven! Dit gerecht klinkt errug lekker, ik houd van zalm! Ga hem zeker eens proberen.

  6. 3 januari 2018 / 19:57

    Klinkt lekker! Ik ga deze binnenkort eens maken denk ik =)

  7. 15 januari 2018 / 00:15

    Dit ziet er erg lekker uit, dit ga ik een keer proberen!

Secured By miniOrange