Ovenschotel zalm dille

Vandaag schrijf ik over een recept wat echt één van mijn favoriet is. Een zalm dille ovenschotel hmmm. Mocht je niet heel dol zijn op vis of misschien niet op zalm dan kun je het ook vervangen door iets anders wat zoutig is zoals spekjes. Ben je nieuwsgierig? Lees dan zeker even mijn artikeltje.

Wat je nodig hebt (4 personen) :

 • 2 zakjes aardappelschijfjes
 • 1 pakje met zalm plakjes 200 gr.
 • 250 ml slagroom
 • 2 eetlepels crème fraîche
 • 2 grote eieren
 • 2 eetlepels dille
 • 1 limoen
 • 1 pakje bladerdeeg
 • zout en peper

Bak als eerste de aardappelschijfjes. De aardappelschijfjes hoeven niet een krokant laagje te hebben. Ondertussen kun je verder gaan met het snijden van de zalm. Snijd de zalm in normale stukken, niet te klein want de zalm krimpt in de oven en dan proef je het niet meer terug in de schotel.

Verwarm de oven voor op 190 graden en haal de bladerdeeg uit de vriezer. Leg de plakjes even uit op een snijplank of bord zodat ze kunnen ontdooien.

Nu is het tijd voor de vulling. Het makkelijkste is om een beslagkom te gebruiken. Klop hierin de slagroom, crème fraîche, eieren, dille, zout en peper los.

Wanneer je alles goed door elkaar hebt gemixt is het tijd om de limoen te raspen. Pak een rasp met kleine gaatjes en rasp de limoen boven de beslag kom. Denk er wel om bij het kopen, dat je de donkerste limoen uit zoekt, anders wil de limoen niet raspen!

Nu is je vulling helemaal klaar en ik denk dat de aardappels inmiddels ook wel gaar zijn. Om te zorgen dat de bladerdeeg niet aan de ovenschaal vastplakt is het van belang om de schaal te bekleden met bakpapier.

Hiervoor gebruik ik altijd een paar knijpers om de zijkant goed strak te houden. Op deze manier is het makkelijker om de bladerdeeg mooi te verdelen tegen de zijkanten.

Bekleed nu de ovenschaal met de bladerdeeg, ook de zijkanten. Druk met een vork de randjes een beetje aan zodat het mooi blijft zitten. Om de bladerdeeg luchtig te houden prik ik altijd met een vork wat gaatjes in de bodem.

De gele vlekjes zien er wat vreemd uit op de bladerdeeg maar dit komt omdat ik roomboter bladerdeeg heb gebruikt. Je kunt ook gewone bladerdeeg gebruiken, dit maakt niet super veel uit!

Verdeel nu de aardappelschijfjes over de bladerdeeg en strooi daarover de stukjes zalm.

Als laatste giet je de vulling over de aardappelschijfjes en de zalm, en verdeel het mooi over de hele schotel. Om nog wat extra smaak te geven strooi ik nog wat dille over de bovenkant van de schotel.

Wees niet bang dat het heel veel is, dille zorgt juist voor de smaak bij dit gerecht!

Nu ben je helemaal klaar en kan de schotel de oven in. Haal natuurlijk nog wel even de knijpers van de schaal af haha.

Dit recept heb ik een paar jaar geleden eens gevonden op het internet en sindsdien is dit echt één van mijn favoriet! Deze schotel heb ik ook wel eens gemaakt met spekjes i.p.v. zalm. Dit is ook super lekker.

Wat vinden jullie van dit recept?

Liefs
x

enjoyyourownbeauty
enjoyyourownbeauty
Delen op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 1 januari 2018 / 13:11

  Het ziet er lekker uit zeg! Ik heb al lang geen bladerdeeg meer in een ovenschotel gebruikt eigenlijk. Gelukkig nieuwjaar nog trouwens!

 2. 1 januari 2018 / 16:28

  Dit ziet er lekker uit. Ik vind vis altijd wel erg lekker dus ik ga dit onthouden.

 3. 2 januari 2018 / 14:58

  Oeh, dit ziet er heel lekker uit! Met spekjes lijkt me inderdaad ook heel lekker!

 4. 2 januari 2018 / 22:24

  Dit ziet er heerlijk uit! Bij mij thuis zijn ze dol op zalm dus ik weet zeker dat dit recept in de smaak zal vallen. Ik ga het bij deze opslaan om binnenkort uit te proberen.

  • enjoyyourownbeauty
   Auteur
   3 januari 2018 / 10:13

   Wat leuk om te horen! Laat maar weten hoe je het vond! 😀

 5. 2 januari 2018 / 22:29

  Ah onze keukenverbouwing is zo goed als af, dus ik heb eindelijk weer een oven! Dit gerecht klinkt errug lekker, ik houd van zalm! Ga hem zeker eens proberen.

 6. 3 januari 2018 / 19:57

  Klinkt lekker! Ik ga deze binnenkort eens maken denk ik =)

 7. 15 januari 2018 / 00:15

  Dit ziet er erg lekker uit, dit ga ik een keer proberen!