Wat aten wij deze week? – nummertje 7

Maandag

We starten de week met gekookte aardappels, witte bonen in tomatensaus en een kipschnitzel. Deze maaltijd is stiekem één van mijn favorieten, als ik geen zin heb om te koken.

Ik koop vaak een zakje aardappels die al geschild zijn en je alleen nog maar hoeft te koken, ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Daarnaast staat er 9/10 keer ook nog wel een potje groente in onze kast, helemaal top!

Wat aten wij deze week? - nummertje 7

Dinsdag

Dinsdag had ik wel zin om te koken! Ik probeerde een nieuw recept met bloemkool, aardappelschijfjes, hamblokjes, bosui en een soort ‘kaas’ sausje. De schotel deed ik 10 minuten in de oven en daarna konden we gelijk aanvallen. Super lekker, ondanks dat ik niet dol ben op bloemkool!

Woensdag

Vriendlief vroeg al een aantal dagen of we pasta carbonara konden eten, dus woensdag maakte ik deze pasta.

We hadden nog een paar kippenpootjes over en groene asperges. Deze besloot ik beide in de oven te doen en te serveren bij de pasta.

Wat aten wij deze week? - nummertje 7

Donderdag

Net zoals maandag was het donderdag ook een drukke dag. Ik besloot daarom een simpele maaltijd te bereiden en gebruikte weer een potje groente. Het werden gebakken aardappelschijfjes met doperwten en een stukje kip.

Wat aten wij deze week? - nummertje 7

Vrijdag

Yay! Vrijdag aten we onze favoriete aardappelgratin van de Aldi, deze is mega lekker en echt een aanrader! In de koelkast lagen nog wat groene asperges en een kipschnitzel. Een lekker bordje vol! 😉

Psst, heb jij de andere weekmenu’s al bekeken?

Wat aten wij deze week? - nummertje 7

Zaterdag

In het weekend kook ik graag nieuwe gerechten en dit keer werd het een pasta met prei. Het recept is helemaal niet moeilijk en daarnaast is het ook nog eens ‘gezonde pasta’ omdat je weinig room e.d. gebruikt.

Zondag

Zondag staan er vaak snacks en lekkere borrelhapjes op tafel. Ik besloot daarom niet te gaan koken. Later op de avond aten we deze heerlijke ovenbroodjes, die ik toch even met jullie wil delen!

Deze mini pistoletjes (ovenbroodjes) zijn gevuld met kaas, bacon, curry en sla.

Bereidingswijze:

  • stop een broodje 5 minuten in een voorverwarmde oven (160 á 170 graden)
  • Snij daarna het broodje open. Besmeer beide kanten met een dun laagje curry en leg er twee plakjes kaas en bacon tussen.
  • Doe de broodjes nogmaals 5 á 6 minuten in de oven.
  • Als de ovenbroodjes klaar zijn, doe je er wat sla tussen en eventueel nog wat curry!
Wat aten wij deze week? - nummertje 7

Zó dit was ons weekmenu! Hopelijk haal je er weer wat inspiratie uit.

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?
Instagram @enjoyyourownbeauty.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *