Instagram

Vegetarische snacks van Mora

Een heel ander artikel dan normaal en daarom juist extra leuk! De vegetarische snacks, een hype die steeds populairder wordt. Maar zijn de vegetarische snacks van Mora net zo lekker als de echte? Van veel mensen hoor ik dat je weinig of geen verschil proeft, dus het werd tijd dat ook ik dit moest proberen!

Let op:
Deze recepten verdwijnen binnenkort van deze site. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

Mora

Als echte snack liefhebber eet ik graag een kroket of bitterbal, maar de laatste tijd probeer ik wat te minderen met vlees. Als de vegetarische snacks net zo lekker zijn als de echte, dan wordt het appeltje eitje om over te stappen!

Ik kocht de volgende snacks van Mora

Draadjesvlees kroket

Verwarm de oven voor op 220 graden en leg de kroket op het rooster. Na 17 á 19 minuten is de kroket klaar, super simpel! Doe de oven uit en laat de snack ongeveer 2 minuten afkoelen zodat hij lekker knapperig wordt.

Vegetarische snacks van Mora

De smaak:
Naar mijn mening zijn deze kroketten echt super lekker! Als ik echt héél kritisch moet zijn, dan proef ik een iets te overheersende (zoute) bouillon smaak, maar dit is niet storend. Verder zijn ze stevig, knapperig en heeft de kroket een goede vulling.

Mora
Mora

Draadjesvlees bitterballen

Verwarm de oven voor op 220 graden en laat de bitterballen 10 tot 12 minuten garen. Doe daarna de oven uit en laat de snack minimaal 2 minuten rusten, zodat ook deze lekker knapperig worden.

Vegetarische snacks van Mora

De smaak:
Zoals je kunt zien is de bitterbal donker van kleur en oogt het als een normale bitterbal. Bij de bitterbal proef ik geen overheersende bouillon smaak, ze proeven net als de echte!

Mora
Vegetarische snacks van Mora

Groenten bitterballen

Deze groenten bitterballen van Mora zijn gevuld met broccoli en champignon, helemaal vegetarisch. Laat de snack 8 tot 10 minuten garen in een voorverwarmde oven op 220 graden. Als de baktijd is verstreken, laat je de snack nog 2 minuten afkoelen zodat ze knapperig kunnen worden.

Groenten bitterballen

De smaak:
Ondanks dat de vulling meer naar broccoli proeft, vind ik deze groenten bitterballen echt lekker! Misschien wel lekkerder dan de gewone variant, maar dit is natuurlijk persoonlijk! Net zoals de andere snacks zijn ook deze lekker knapperig en rijk gevuld.

Mora
Vegetarische snacks van Mora

Kipkorn

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de kipkorn in 9 minuten gaar. Draai de snack af en toe om voor een extra knapperig korstje. Laat net zoals bij de andere snacks, de kipkorn 2 minuten afkoelen voor een optimaal resultaat.

Kipkorn

De smaak
De kipkorn lijkt iets minder echt dan de kroketten en bitterballen, maar toch is het een super goede vleesvervanger! Ik proef dat het geen echte kip is en dat deze snack iets droger is dan de echte kipcorn. Hij is zeker niet taai, maar je proeft een héél minimaal verschil.

Mora
Vegetarische snacks van Mora

Conclusie

Op de kipkorn na, ben ik ontzettend verrast! Het is misschien cliché om te schrijven, maar ik twijfelde soms echt of ik niet het verkeerd doosje had gekocht in de winkel. Ik hoop stiekem dat Mora in de toekomst ook een vegetarische frikandel op de markt brengt, want deze snacks beloven veel goeds!

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Vegetarische snacks van Mora

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?
Instagram @enjoyyourownbeauty.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie