Tips voor een goede huidverzorging

Merk jij ook dat je meer huidproblemen krijg als het winter wordt? In de winter heeft mijn huid altijd wat extra verzorging nodig. Mijn huid voelt droger aan waardoor ik regelmatig onzuiverheden ervaar, herkenbaar? Vandaag wil ik een aantal tips met jullie delen voor een goede huidverzorging! Lees je gezellig mee?

Psst. Volg jij me al op Instagram @Enjoyyourownbeauty.nl of Pinterest ?

Waarom krijg je in de winter een droge huid ?

In de winter kun je verschillende huidproblemen ervaren zoals een jeukende huid, schilferig en soms is de huid een beetje vlekkerig. In de winter is er een lagere luchtvochtigheid waardoor er een verminderde talgproductie is. Talg bestaat voornamelijk uit vet en vet zorgt er voor dat de huid vocht kan vasthouden en soepel blijft. In de winter maakt je huid dus minder talg aan waardoor het vocht in de huid sneller kan verdampen. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan droge handen, schrale of gebarsten lippen of droge wangen. In deze periode kunnen ook huidaandoeningen erger worden of ontstaan. Denk maar eens aan eczeem of roasacea. Hieronder kun je een aantal handige tips lezen voor een goede huidverzorging!

Tips voor een goede huidverzorging

Simpele tips voor een goede huidverzorging

  1. Douchen

Het klinkt misschien verleidelijk om lekker warm en lang te douchen in de winter, maar dit kun je beter niet doen. Water droogt je huid erg uit en daarom is het verstandig om een goede olie te gebruiken of een verzorgende douchegel. Gebruik het liefst geen zeep waar veel alcohol in verwerkt is of veel conserveermiddelen.

2. Handcrème

Heb je last van rode of droge (gebarsten) handen? Gebruik dan een fijne en hydraterende handcrème. Je handen drogen niet alleen uit door het koude weer buiten, maar ook door bijvoorbeeld veel afwassen. Was je handen niet te vaak en smeer deze in met een lekkere vette crème als je dit wel hebt gedaan.

3. Droge lippen

Eén van mijn huidproblemen in de winter zijn vaak droge lippen. Ik smeer mijn lippen dan ook regelmatig in met een labello, vooral na het eten of drinken. Ik koop in de winter vaak twee van mijn favoriete balsems waarvan ik één in mijn handtas bewaar. Zo weet ik zeker dat ik altijd één bij de hand heb haha.

4. Gezichtsverzorging

Niet alleen je handen en lippen kunnen erg droog worden in de winter, maar ook je gezicht! Je gezicht kan niet alleen uitdrogen door het koude weer, maar ook wanneer je de verkeerde producten gebruikt. Je kunt een droge huid op je gezicht herkennen aan huidschilfers, velletjes, jeuk, rode vlekken of bultjes.

Naast een goede huidverzorging kun je ook huidproblemen krijgen door andere factoren. Ervaar je veel stress in je leven of nuttig je regelmatig alcohol? Probeer dit dan te minderen. Dit zijn bekende factoren wat kan zorgen voor een droge huid of huidproblemen.

Hopelijk heb je iets aan de bovenstaande tips! Wat is jouw ultieme tip voor een mooie huid in de winter?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close