Hoe kies je een nieuwe telefoon? Tips!

Vandaag staat er een heel ander soort artikel online dan normaal, namelijk: hoe kies je een nieuwe telefoon. De laatste tijd krijgt mijn telefoon kuren, Huawei mate 8. De telefoon wordt steeds trager, de lijm van het scherm laat los en dit allemaal na een kleine 2 jaar. Hiervoor kocht ik meestal een Samsung en sinds de nieuwe Samsung Galaxy Note 9 uit is, ben ik stiekem toch wel een beetje verliefd. Nieuwsgierig naar mijn tips? Lees dan zeker dit artikel even door!

De prijs:
Helaas is een mooie en goede smartphone vaak aan de prijzige kant. Ga daarom ook eerst kijken wat jouw budget is en kies in die richting een aantal telefoons uit, die je later gaat vergelijken.

De specificaties:
Wanneer ik een aantal telefoons heb gevonden, maak ik meestal een tabel en noteer ik hierin welke specificaties ik belangrijk vind. Op deze manier zullen er waarschijnlijk al een aantal telefoons afvallen, waardoor de keus een stukje sneller gemaakt is.

Het formaat:
Kies jij voor een mega smartphone of toch voor een iets kleiner formaat? Deze vraag is best wel belangrijk om jezelf te stellen. Mijn telefoon de Huawei mate 8 is onwijs groot en eigenlijk super onhandig. Deze telefoon past bijvoorbeeld niet in mijn broekzak en dus moet ik hem vaak in mijn handtas stoppen. Dit is natuurlijk niet heel fijn wanneer je even snel iets wil checken. Voor het spelen van spelletjes of kijken van filmpjes is een grote telefoon natuurlijk wel weer heel fijn!

Abonnement of los toestel:
Koop jij de telefoon liever met abonnement of toch los? Mijn voorkeur gaat altijd uit om het toestel los aan te schaffen omdat ik er niet van hou om ergens aan vast te zitten. Soms heb je ook hele goede deals waardoor je beter wel een telefoon met abonnement kunt afsluiten. Bedenk dus goed wat voor jou handig is en neem anders eens een kijkje op de website van het Nibud!

Extra tips waar je op moet letten voordat je een telefoon aanschaft:
– Duur van de batterij
– Het geheugen
– Het aantal megapixels van de camera
– Telefoonhoesjes

Persoonlijk denk ik dat ik weer terug ga naar het merk Samsung en ondanks het formaat vindt ik de Galaxy Note 9 onwijs mooi, hij heeft ook zulke mooie specs!

Hoe lang gebruiken jullie een telefoon voordat je een nieuwe aanschaft? Hebben jullie mijn photo-plog al gelezen van augustus & september?

Liefs
x

 

 

 

enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 17 november 2018 / 10:34

    Goede tips! Ik heb altijd al een fan geweest van Apple en ik doe er zo’n 3/4 jaar mee!

  2. 18 november 2018 / 16:35

    Inderdaad belangrijke punten, de opslag en batterijduur. Vaak na 2 jaar, soms 3 is zo een telefoon inderdaad aan vervanging toe…