Tagliatelle met verse spinazie en avocado (saus) – recept

Deze gezonde tagliatelle met verse saus van spinazie en avocado is lekker en ook nog eens makkelijk om te bereiden. De pasta kun je ook prima vegetarisch maken. Lees je mee?

Ingrediënten (2 á 3 pers.)

  • 350 gram tagliatelle
  • 1 (groot) teentje knoflook
  • 400 gram verse spinazie
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 rode ui
  • halve citroen
  • Parmezaanse kaas
  • 2 kipfilet en snufje kipkruiden of 150 gram uitgebakken spekjes
  • 30 gram pijnboompitten
  • snufje peper en zout
Tagliatelle met verse spinazie en avocado

Bereidingswijze

Snij de kip in stukken en strooi er wat kipkruiden over. Bak de kip daarna in de pan gaar en voeg dan enkele minuten de gesnipperde ui toe.

Tagliatelle met verse spinazie en avocado

Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Laat de spinazie in delen slinken in een pannetje met een klein laagje water. Giet de spinazie daarna af en doe deze in een kom samen met de stukken avocado’s en een teentje knoflook. Pureer alles tot een glad mengsel.

Giet de pasta af en voeg toe bij de gebakken kip en ui. Voeg nu ook de saus toe en roer alles tot één geheel. Breng op smaak met een snufje peper, zout en een paar druppels van de citroen.

(gebruik niet te veel citroen, want dan wordt het gerecht al snel zuur)

Tagliatelle met verse spinazie en avocado

Rooster als laatste kort de pijnboompitten in een pannetje, zonder boter. Strooi deze als laatste over de Tagliatelle met verse spinazie en avocado. Serveer de pasta met Parmezaanse kaas.

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Tagliatelle met verse spinazie en avocado

Tip: maak je de pasta vegetarisch? Laat de kip/spekjes weg en vervang deze eens door vegetarische kipstukjes.

Extra tip: kruid de vegetarische kipstukjes ook eens met kipkruiden!

Eet smakelijk!

Liefs
X

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl @Foodvibes.nl of Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *