Ovenschotel met boontjes, gehakt en tomatensaus

Zin in een snel gerecht dat simpel te bereiden is? Scrol dan zeker even naar onderen want dit is er zo’n één. Een heerlijke ovenschotel die je in een handomdraai hebt gemaakt en het goed doet bij gasten of verjaardagen. Natuurlijk is dit ook ideaal als je een drukke dag achter de rug hebt, lees je mee?

Wat heb je nodig (4 á 5 personen)

  • 2 zakjes aardappelschijfjes (ongeveer 1 kilo)
  • 1 pot sperzieboontjes (ongeveer 350 gram)
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 doosje champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 doosje gehakt ( 5oo gram)
  • 1 doosje gezeefde tomaten ( 5oo gram)
  • scheutje ketchup
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Scheutje olie of boter
  • snufje peper en zout

Bak de aardappelschijfjes in een pan met een klein beetje olie of boter. Zodra de aardappeltjes bijna zacht zijn, zet je het vuur uit en laat je de schijfjes een beetje afkoelen.

Rul vervolgens het gehakt gaar in een aparte pan en voeg daarna de gesneden ui, paprika, champignons toe.

Wanneer de groente en het gehakt zijn gebakken voeg je de knoflook, zout en peper toe en bak je dit kort mee. De kruiden zorgen voor net iets meer smaak en maakt het gerecht helemaal af!

Nu het gerecht bijna klaar is, voeg je de gezeefde tomaten toe samen met de uitgelekte sperzieboontjes. Verwarm intussen de oven voor op 150 graden. De temperatuur hoeft niet hoger omdat het gerecht eigenlijk al warm is en de kaas alleen maar hoeft te smelten!

Giet als eerste het sausmengsel in de ovenschaal. Deze hoef je niet in te vetten omdat je hier al de saus in doet. Leg daarna de afgekoelde aardappelschijfjes stuk voor stuk over elkaar en strooi dan de geraspte kaas over de aardappelschijfjes.

Doe de ovenschotel 15 tot 20 minuten in de oven, maar hou het wel even in de gaten aangezien elke oven anders is qua temperatuur.

Wat is jullie favoriete gerecht van alle ovenschotels die je kent?

Liefs
x

 

enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Immie
    27 april 2019 / 14:59

    Dat ziet er weer heel smakelijk uit en ook heel simpel. Daar hou ik van😀
    Mijn favoriete ovenschotel is toch wel de Mexicaanse ovenschotel met tortillachips (het recept heb ik volgens mij al eens in een reactie genoemd) en dan geserveerd met zure room en guacomole of een zelfgemaakte lasagne.
    Fijne Koningsdag en groetjes!