Silk’n ToothWave – Elektrische tandenborstel

In samenwerking met Silk’n mocht ik een aantal weken deze elektrische tandenborstel, ToothWave proberen. Ik kan alvast verklappen dat ik oprecht enthousiast ben! In dit artikel vertel ik meer over deze speciale elektrische tandenborstel. Lees je mee?

silk'n

De Silk’n ToothWave is een elektrische tandenborstel die meer doet dan alleen poetsen. De tandenborstel belooft verkleuringen, vlekken en zelfs tandsteen te verminderen. Dit door middel van een revolutionaire techniek voor thuis. Je snapt vast dat ik hierdoor super enthousiast werd!

silk'n

Zoals ik hierboven al schreef vermindert de Silk’n ToothWave niet alleen vlekken, maar ook verkleuringen en zelfs tandsteen. Dit is allemaal dankzij het borsteltje met DentalRF™  (radiofrequentie) technologie. Door deze speciale technologie poets je dus niet alleen je tanden, maar reinig je het hele gebit en mond op moleculair niveau. Resultaat: het gebit blijft langer mooi, is schoner en je krijgt zichtbaar wittere tanden.

silk'n

Hoe werkt DentalRF technologie eigenlijk?

Je zult vast denken, heel leuk en aardig allemaal, maar wat houdt DentalRF™ technologie eigenlijk in?

DentalRF™  technologie zendt milde radiofrequentiegolven, die bestaan uit geladen moleculen, naar het oppervlak van elke tand, kies en zelfs tot onder de tandvleesrand. Deze geladen moleculen destabiliseren de sterke verbindingen die onzuiverheden verbinden met het oppervlak van de tand, tot deze worden losgemaakt en weggespoeld.

Ik merk dat mijn gebit voor een langere tijd schoon en glad blijft, zelfs na eten of drinken.

Kortom, de technologie pakt dus de volgende punten aan:

 • tandplak
 • verkleuringen
 • vlekken
 • tandsteen
 • tandbederf
 • ontstoken tandvlees
Silk'n elektrische tandenborstel

Mocht het niet helemaal duidelijk zijn, bekijk dan eens het onderstaande filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=fO20TapQz4U&feature=emb_logo

Over Silk’n ToothWave

De elektrische tandenborstel zit in een mooie luxe doos verpakt, waar je ook gelijk alle benodigdheden in kunt vinden:

 • tandenborstel
 • 1 opzetstuk met een kleine borstel
 • 1 opzetstuk met een grote borstel
 • een oplaadstation met USB
 • USB stekker
 • een gebruiksaanwijzing

Persoonlijk vind ik het design van de tandenborstel erg mooi. Een strak uiterlijk met niet te veel knoppen of dergelijke.

De opzetborsteltjes klik je gemakkelijk op de tandenborstel en is te bedienen met de aan en uit knop. De tandenborstel kun je opladen door middel van het oplaadstation met USB, handig! Wist je dat de batterijduur tot wel 2 weken is, na één keer opladen? Dit is erg lang, want de meeste tandenborstels zijn binnen een paar dagen leeg.

Zelf heb ik de tandenborstel meegenomen op vakantie en na 18 dagen was de ToothWave nog steeds niet leeg. Echt top!

Nog een leuk weetje is dat de tandenborstel waterproof is. Dus je kunt hem ook gebruiken als je onder de douche staat of in bad zit. 😉

De bediening

De tandenborstel heeft een handige display waarbij één knop te vinden is. Dit is de aan en uit knop, heel gebruiksvriendelijk dus. Als je 2 seconden de knop ingedrukt houdt, start de tandenborstel en begint hij op de eerste stand te vibreren. Wanneer je nogmaals op de knop drukt ga je naar stand 2 en daarna naar 3. Hou je de knop langer ingedrukt, dan schakelt de tandenborstel weer uit.

Na 2 minuten poetsen schakelt de tandenborstel zichzelf trouwens ook uit. Erg handig want zo weet je precies wanneer je lang genoeg hebt gepoetst. Ook geeft het apparaat om de 30 seconden een seintje dat je van zone moet verwisselen. In totaal doet hij dit vier keer en heb je dus elke zone 30 seconden gepoetst.

Aan de zijkanten van de borstelkop kun je twee ijzeren staafjes zien zitten. Deze zorgen voor radiofrequentiegolven. In het midden zit een siliconen afscheiding die de radiofrequentiegolven geleidt en zo ook de onzuiverheden aanpakt. Naast de siliconen afscheiding kun je ook de gewone haren zien zitten.

Mijn ervaring

Om een eerlijk resultaat te kunnen geven heb ik de ToothWave een aantal weken getest. Hiervoor poetste ik met een handtandenborstel dus dit was even wennen haha.

Persoonlijk vind ik het fijn om stand 3 te gebruiken. De trillingen bij stand 1 en 2 vind ik iets te zacht, maar dat komt denk ik, omdat ik al heel lang met een handtandenborstel poets. 😉

Zoals je op de onderste foto’s kunt zien, zie je heel duidelijk verschil. Mijn tanden zijn een stuk witter en mijn tandvlees voelt ook gezonder aan. Ondanks dat dit een gesponsord artikel is wil ik wel benadrukken dat ik oprecht enthousiast ben!

Silk'n elektrische tandenborstel
Before
Silk'n elektrische tandenborstel
After

Op de onderstaande foto kun je zien dat mijn gebit witter is geworden en meer straalt. Je kunt vooral goed verschil zien bij de hoektand. Deze was voorheen een stuk geler. In het verleden heb ik last gehad van bloedend tandvlees, maar sinds ik de ToothWave gebruik heb ik hier geen last meer van gehad. 🙂

De ToothWave van Silk’n is verkrijgbaar voor €299. De prijs is aan de hoge kant, maar dat komt omdat deze tandenborstel een speciale technologie heeft en dus ook tandsteen kan verwijderen. De meeste tandenborstels verwijderen alleen plak, dus hier zit natuurlijk een groot verschil in. 😉

Silk'n elektrische tandenborstel

Heb jij last van o.a. bloedend tandvlees, tandsteen of verkleuringen op je tanden? Dan is deze tandenborstel misschien iets voor jou.

De Silk’n elektrische tandenborstel is o.a. verkrijgbaar bij de onderstaande verkooppunten:

Wat vind jij van de Silk ToothWave?

Liefs
x

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl of @Foovibes.nl ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close