Romige kip kerrie met rijst, rozijnen en sperzieboontjes

Vandaag wil ik graag met jullie mijn recept delen voor een romige kip kerrie rijst die simpel te bereiden is. Super lekker en je staat er helemaal niet zo lang voor in de keuken. In een klein halfuurtje heb je een heerlijke maaltijd op tafel waarbij je geen pakjes of zakjes hebt gebruikt.

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 270 gram kip
  • 1 handje rozijnen
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram ananasblokjes
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 1 grote ui
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • 2,5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel tijm
  • snufje peper en zout

Zet als eerste een pan water op het vuur voor de rijst en begin dan de kip te snijden in kleine blokjes. Snipper de ui en fruit deze in een pan aan samen met de geperste knoflook. Daarna bak je de kip enkele minuten mee en voeg je de kerriepoeder en tijm toe wanneer de kip gaar is.

Giet vervolgens 100 ml water bij het kipmengsel en verkruimel 1 blokje kippenbouillon boven de pan. Laat het mengsel op laag vuur 10 minuten pruttelen. Voeg de ananasblokjes (blik) samen met de sperzieboontjes (blik) en rozijnen toe en daarna de crème fraîche.

Proef nog even of de kip kerrie goed op smaak is of dat het nog een beetje peper, zout of kerrie nodig heeft. Serveer de kip kerrie en de rijst in een leuke schaal en garneer met een beetje tijm of rozijnen.

Crème fraîche kun je in dit gerecht ook vervangen door kookroom, maar ik koos voor crème fraîche omdat dit net iets romiger is.

Wat is jouw favoriete rijstgerecht?

Liefs
x

enjoyyourownbeauty
enjoyyourownbeauty
Delen op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *