Pittige curry met Thaise groente en aardappelpuree

Vandaag deel ik niet een heel bijzonder gerecht, maar toch wil ik dit recept graag met jullie delen! Deze rode curry is zo lekker en super simpel te maken. Hou je van pittig eten? Scrol dan snel naar onderen om het recept te lezen!

Pittige curry met Thaise groente en aardappelpuree

Wat heb je nodig? ( 2 á 3 pers.)

Snij de kip in kleine blokjes en bak deze in een grote pan. Als de kip gaar is voeg je de groente toe en bak je deze kort mee.

Als de kip en groente zijn gebakken is het tijd om de curry te maken. Voeg de kruidenpasta toe en bak dit ongeveer 2 minuten op laag vuur mee.

Roer de kokosmelk door de groente en kip en laat het nog 20 minuten op laag vuur sudderen.

Persoonlijk vind ik het lekker om deze curry bij aardappelpuree te eten, maar dit kan natuurlijk ook met rijst.

Nu de saus bijna klaar is maak ik de aardappelpuree en schep ik wat van de curry op het bord.

Pittige curry met Thaise groente en aardappelpuree

Wist je dat je een te pittige curry ook milder kunt maken? Wanneer je meer kokosmelk gebruikt, wordt de curry milder. Gebruik je minder kokosmelk dan wordt het gerecht juist pittiger!

Pittige curry met Thaise groente en aardappelpuree

Serveer er zoet zure komkommerschijfjes bij en je gerecht heeft een frisse bite! De combinatie met frisse komkommer en dit pittige gerecht is echt heerlijk.

Eet smakelijk!

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?
– Instagram @enjoyyourownbeauty.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: simpel_smakelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange