Ricotta tomatensaus maken in een handomdraai – recept

Deze heerlijke ricotta tomatensaus maakte ik afgelopen week en deze was mega lekker! De saus maak je o.a. met gehakt, tomaten, ricotta en ui. Gezond en ook nog eens snel klaar. Serveer de saus bij je favoriete pasta en je hebt een heerlijke maaltijd.

Ricotta tomatensaus

Wat heb je nodig? (2 á 3 pers.)

  • +/- 200 gram gehakt
  • 5 (grote) tomaten
  • 1 grote ui
  • scheutje ketchup
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 flinke eetlepels ricotta
  • snufje peper en zout
  • snufje basilicum
  • 1 eetlepel paprikapoeder

Rul het gehakt in een grote (wok) pan gaar. Snipper ondertussen de ui en snij de tomaten in blokjes.

Is het gehakt gaar? Voeg dan de ui en de knoflook toe. Bak dit enkele minuten mee tot de ui glazig wordt. Voeg daarna kort de tomaten toe en draai het vuur na 2 minuten uit.

Doe het mengsel van gehakt in een kom waar je in kunt pureren.

Schep vervolgens de ricotta bij het gehakt samen met een scheut ketchup. Pureer het mengsel tot een glad geheel en schep de saus dan terug in de pan.

Breng de ricotta tomatensaus op smaak met peper, zout, basilicum en paprikapoeder.

Serveer de tomatensaus bij jouw favoriete pasta en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Tip: gebruik ook eens gevulde pasta

Ricotta tomatensaus

Vind je de pasta iets te flauw? Voeg dan nog wat meer kruiden toe. Je kunt ook kiezen om wat gehaktkruiden door het gehakt te mixen, voor je het gaat bakken.

Ricotta tomatensaus

Wat is jouw favoriete pastasaus?

Misschien vind je dit gerecht ook leuk?

Liefs
x

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

Secured By miniOrange