Quiche Spinazie & Bacon

Een quiche is altijd lekker en vooral wanneer het recept makkelijk is te maken! Deze quiche is o.a. gevuld met spinazie en bacon. Nieuwsgierig hoe je dit recept moet maken? Lees dan gauw verder!

Wat heb je nodig: ( 2 personen)

  • 2 eieren
  • 60 gram spinazie
  • 1 pakje bacon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • Snufje peper, zout en basilicum

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden en haal de bladerdeeg uit de vriezer, zodat deze kunnen ontdooien.

Kies een paar leuke bakvormpjes of schaaltjes die in de oven kunnen en vouw de bladerdeeg in het schaaltje. Prik daarna gaatjes met een vork in de bodem.

Zet de spinazie op het vuur en voeg de knoflook en kruiden toe zodra dit gesmolten is. Voeg daarna twee geklutste eieren toe en meng deze goed door het mengsel. Wanneer je dit hebt gedaan kun je het vuur uit doen en het mengsel iets laten afkoelen!

Giet een klein beetje vulling (ongeveer de helft van je bakvormpje) in het schaaltje en leg daar 2 á 3 gescheurde plakjes bacon in. Voeg daarna de rest van de vulling toe en laat het ongeveer 15 minuten in de oven garen.

Tadaaa…het resultaat ziet er super goed uit! Toen ik de quiche had geproefd was ik gelijk verkocht. De bacon geeft duidelijk de smaak aan dit gerecht dus ik raad jullie het zeker aan om een keertje te proberen!

Wat is jullie favoriete recept met een quiche?

Liefs
x

 

 

 

enjoyyourownbeauty
enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. Immie
    1 maart 2019 / 10:02

    Wat een leuk idee om de quiche in een klein schaaltje te serveren! Lijkt me een lekkere smaakcombi.
    Zelf maak ik niet zo vaak een quiche, maar ik ga deze variant zeker eens proberen!
    Afgelopen woensdag maakte ik een roerbakgerecht met spinazie, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes en geitenkaas; misschien ook een idee voor een vegetarische variant van deze quiche.
    Groetjes!

  2. 21 maart 2019 / 15:48

    Wat een mooi gerechtje zeg! Echt een leuk idee om het in leuke vormjes te doen zodat het mooi gebakken wordt, top!