Quiche Lorraine – Grootmoeders recept

Deze heerlijke quiche Lorraine is onwijs makkelijk om te maken en ook nog eens super lekker! Leuk om te serveren op een verjaardag of als avondeten met een lekkere salade. Benieuwd naar het recept? Scroll dan snel naar onderen.

Quiche Lorraine

Ingrediënten (2 á 3 pers.)

  • Taart/Quichevorm
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 100 gram bacon of ontbijtspek
  • +/- 5 plakken schouderham
  • +/- 5 grote plakken kaas
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • snufje peper en zout
  • 1 grote ui
  • snufje peterselie
Quiche Lorraine

Bereidingswijze

Haal een paar plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. In de onderstaande quichevorm gaan ongeveer 5 á 6 plakken.

Als de bladerdeeg zacht is geworden kun je de ovenschaal bekleden. Prik gaatjes met een vork in de bodem zodat de bladerdeeg luchtig blijft.

Snipper nu een grote ui en bak deze in een pannetje enkele minuten gaar.

Ondertussen kun je verder met de quiche. Bekleed de bodem royaal met een paar plakken bacon of ontbijtspek. Daarna de ham en als laatste de plakken kaas.

Quiche Lorraine

Nu is het tijd om de vulling te maken. Breek 3 eieren boven een maatbeker, voeg de slagroom, ui, peper, zout en peterselie toe. Mix alles goed door en giet dit mengsel over de kaas.

Schuif de Quiche Lorraine in een voorverwarmde oven op 150 á 160 graden en laat 30 á 40 minuten garen. Twijfel je of de quiche gaar is? Prik dan met een prikker in het midden van de quiche. Is de prikker nog nat? laat de Quiche Lorraine dan nog een paar minuten verder garen.

Quiche Lorraine

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit recept ook leuk om te lezen?

Liefs
x

Pssst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl @Foodvibes.nl of Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *