Pompoensoep met kokosmelk en kikkererwten

Pompoensoep met kokosmelk en kikkererwten. Heb jij wel eens romige pompoensoep gegeten met gehaktballetjes? Deze variant is onwijs lekker en moet je zeker eens proberen! Het is een gevulde soep je die o.a. kunt serveren als avondeten, maar ook als lunch. Lees je gezellig mee?

Pompoensoep met kokosmelk en kikkererwten

Psst. Volg jij me al op Instagram @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest ?

Pompoensoep met kokosmelk en kikkererwten

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 2 blokjes (groente) bouillon
  • 2 aardappels
  • 1 wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes kikkererwten
  • 2 uien
  • +/- 250 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1 bosje (15 gram) peterselie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3,5 eetlepel Marokkaanse ras el hanout  (verkrijgbaar bij Jumbo)
  • Snufje zwarte peper en zout
  • 800 ml water
  • Optioneel: garneren met ringen bosui
  • Staafmixer
Pompoensoep met kokosmelk en kikkererwten

Bereidingswijze Pompoensoep met kokosmelk en kikkererwten

Begin met het schillen van de flespompoen. Verwijder daarna de zaadlijsten en snij de pompoen in gelijke stukken. Verhit een beetje boter in een grote (soep) pan en bak de pompoen enkele minuten (licht) aan.

Voeg nu de gesneden ringen ui toe samen met de fijngesneden blokjes wortel. Roer na 4 minuten de geperste knoflook, 1,5 eetlepel Ras El Hanout door het mengsel en giet na 1 minuut ook 800 ml water, 400 ml kokosmelk, twee blokjes (groente) bouillon en de grof (geschilde) gehakte aardappels toe.

Breng de soep aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat de soep 20 minuten garen. Is de tijd verstreken? Pureer dan de soep tot een glad mengsel.

Pompoensoep met kokosmelk en kikkererwten

Nu is het tijd om de balletjes te maken! Doe het gehakt in een kom, breek een eitje en roer dit samen met 2 eetlepels Ras El Hanout door het gehakt.

Rol kleine gehaktballetjes van het gehakt en doe deze vervolgens in de gepureerde soep samen met de uitgelekte kikkererwten. Laat de soep op laag vuur nog 15 minuten garen.

Door het ei worden de gehaktballetjes heel smeuïg!

Roer als laatste de fijngehakte peterselie door de soep en breng verder op smaak met kerriepoeder, paprikapoeder en een snufje peper en zout.

Pompoensoep met kokosmelk en kikkererwten

Wist je dat je deze Pompoensoep met kokosmelk en kikkererwten ook vegetarisch kunt maken? Gebruik dan vegetarische stukjes kip of vegetarische gehaktballetjes.

Pompoensoep met kokosmelk en kikkererwten

Tip: Hou wat kikkererwten achter voor garnering. Rooster een aantal kikkererwten in een pannetje en strooi deze over de pompoensoep.

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Eet smakelijk!

Liefs
x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *