Ben jij ook zo dol op wraps? Een super makkelijk recept waar je van alles tussen kan stoppen, wat jij maar lekker vindt. In dit artikel laat ik zien hoe ik een pittige wrap maak met zelfgemaakte tzatziki.

Wat heb je nodig:

  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels mais
  • 175 gram kip
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 halve theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels griekse yoghurt
  • sla
  • 1 eetlepel olijfolie

Snijd als eerste de kip in kleine blokjes en voeg de kruiden toe. Als je van pittige kip houdt kun je nog wel wat meer dan 1 eetlepel cayennepeper toevoegen. Doe dit een beetje naar eigen smaak! Laat de kip 5 minuten intrekken met de kruiden en bak het daarna in een pan gaar. Snijd naar eigen keuze de hoeveelheid sla alvast in reepjes.

Wanneer de kip gaar is, voeg je 2 eetlepels mais toe en laat je het ongeveer 5 minuten op zacht vuur bakken. Snij intussen de rode ui in dunne ringen en bak deze niet mee. De rauw ui zorgt straks voor een extra bite.

Het liefste heb ik wel een beetje saus, kruidenboter of iets anders op mijn wrap zodat het niet te droog is. Voor deze wrap kies ik voor een zelfgemaakte tzatziki saus. Voor de mensen die dit niet kennen, Tzatziki saus is een frisse yoghurt saus met komkommer.

Tzatziki is heel makkelijk te maken. Rasp de schil van de komkommer en snijd de komkommer in fijne blokjes. Doe de komkommer in een kom en voeg dan de yoghurt en olijfolie toe, roer vervolgens alles in zijn geheel goed door. Als laatste voeg je nog een beetje dille toe zodat de saus een lekkere frisse smaak krijgt.

Nu is het tijd om de wrap te maken. Smeer in de lengte de wrap in met de tzatziki saus en leg hierover een laagje van het kip mengsel, sla en ui. Rol de wrap vervolgens op.

De wrap is nu helemaal klaar om op te smullen. Persoonlijk vind ik het een erg lekkere combinatie door de pittige kip en de frisse tzatziki saus.

Wanneer je in huis restjes eten over hebt is een wrap de ideale oplossing! Daarnaast is het erg lekker om dit eens als lunch te eten i.p.v. brood.

Wat voor wrap combinatie maken jullie altijd?

Liefs
x

 

 

 

 

4 reacties “Pittige wrap met Griekse yoghurt saus”

  1. Wat leuk; zelf maak ik deze wrap ook vaak! Alleen dan nog met knoflook door de tzatziki.
    Of een (koude) wrap met gerookte kip, rucola en pesto of zalm met roomkaas en ijsbergsla.
    Ook als avondeten uit de oven bijvoorbeeld met gehakt, chilipoeder, Mexicaanse groenten en bestrooid met kaas en daarbij guacamole of de wraptaart van Lekker en Simpel: ook heerlijk!
    Succes verder; ik blijf je volgen!

  2. Ziet er heerlijk uit! Ik zou ook geperste knoflook door de dressing doen. Geeft wat meer pit en smaak vind ik. En eenmaal klaar, een paar uurtjes laten intrekken, dus van te voren maken. 🙂

    1. Bedankt voor je leuke reactie! De tip van de knoflook ga ik zeker onthouden en volgende keer eens proberen. 🙂

  3. Ja inderdaad in de saus hoort knoflook😋
    Het lijkt mij een heerlijk recept…
    Ga ik een keer maken Fabienne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *