Pesto maak je in een handomdraai zelf! – Recept

Laatst stond ik in de keuken en maakte ik een gerecht, waar ik pesto voor nodig had. Ik gebruikte toen een potje uit de winkel, maar ik besloot het de volgende keer zelf te maken. Het is niet alleen leuk, maar ook nog eens mega makkelijk! Lees je mee?

Pesto is simpel om zelf te maken, het is echt zo klaar! In dit artikel laat ik het zien.

Wat heb je nodig:

  • Staafmixer
  • 1 basilicumplantje
  • Een halve citroen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • scheutje zout en peper
  • 3 á 4 eetlepels olijf(olie)

Weetje

Nog een paar kleine tips voor je begint met het maken van Pesto. Pesto kun je scherp, stevig of dun maken, het is maar net wat jij lekker vindt. Wanneer je meer peper en knoflook gebruikt, wordt de pesto sterker van smaak en zelfs iets bitterder. Meer kaas en pijnboompitjes, maakt de pesto droger.

Bereidingswijze

Rooster als eerste de pijnboompitjes kort in een pan en zet dan het vuur uit.

Pluk nu het basilicumplantje kaal en leg alle blaadjes in een maatbeker of kom waar je straks in kunt pureren.

Doe de pijnboompitjes, kaas, basilicum, peper, knoflook, zout en een klein scheutje olie in een maatbeker.

pesto

Knijp nu flink in de citroen. Meestal is één flinke knijp genoeg, oefening baart kunst!

pesto

Pureer nu alle ingrediënten. Als alle klontjes e.d. zijn verdwenen is je pesto klaar!

Van één plantje met de bovenstaande ingrediënten, krijg je een heel bakje vol. Wat ik er allemaal mee maak? veel haha! Soms gebruik ik het als dressing voor een salade of voor een pasta.

pesto

Nu ik weet dat je het zo makkelijk zelf kunt maken, is dit echt een blijvertje!

Ga jij het proberen?

Liefs
x

P.s. volg jij me al?
– Instagram @enjoyyourownbeauty.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *